District8.net | Homepage

13 oktober Brandweer handen vol aan wateroverlast meldingen

1 Comment 🕔13.okt 2013

Regio – De brandweer heeft zondag 13 oktober hun handen vol gehad aan wateroverlast en stormschade meldingen. Putten konden het water niet aan, of er lagen bladeren op de put waardoor het water niet weg kon. Diverse kelders en straten kwamen onder water te staan. De KNMI heeft zondagochtend code ‘Oranje’ afgegeven voor ‘Extreem weer’. Plaatselijk kon er in 24 uur tijd 80 mm gaan regen vallen. In de regio’s Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond heeft de brandweer opgeschaald naar ‘GRIP 2.

IMG_0234

IMG_0243

IMG_0265

IMG_0272

IMG_0221

IMG_0324

IMG_0332

Foto’s Marvin Hake, Video Daan van den Ende

foto1

In Stellendam spoelde zelfs een stuk van een dijk weg door de hevige regenval. Een naastgelegen weg was lang geblokkeerd. Iets verderop stond een straat en een café onder water. De brandweer is daar uren bezig geweest om al het water weer weg te pompen.

foto3

foto6

foto7

foto8

 

foto15

In Rockanje liep een parkeergarage en de kelder van het verzorgingstehuis aan de Briggemandreef onder water omdat de het waterpeil in de naastgelegen sloot ruim 30 cm was gestegen. Hierdoor kwam het waterniveau op gelijke hoogte met de muur van de parkeergarage en liep het water hier dus naar binnen. De parkeergarage staat in directe verbinding met de kelder van het verzorgingstehuis. Men probeerde hier het water ook weg te houden, met name uit de liften.

foto17

foto20

foto21

 

foto22

Een groot probleem ontstond bij winkelcentrum Struytse Hoeck in Hellevoetsluis; diverse winkels en straten kwam daar compleet blank te staan. De brandweer is daar ter plaatse gekomen met meerdere tankautospuiten en 3 dompelpompen uit Heenvliet, Schiedam en Ridderkerk, om al het water weg te kunnen pompen. Een dompelpomp is een grote pomp met ruim 1km aan slangen bij zich om water over grote afstand te kunnen verplaatsen. In geval van een grote brand waarbij dichtbij geen watervoorziening is worden deze pompen ingezet, maar het kan ook andersom om het water juist ver weg te verplaatsen. Er werd opgeschaald naar het sein “Grote Hulpverlening”.

foto23

foto25

foto26

foto28

Foto’s FlashphotoNL

 

IMG_3500

IMG_3504

IMG_3499

Foto’s Erik van der Zalm

 

Rhoon – De brandweer van Albrandswaard werd zondagavond tot 2 keer toe gealarmeerd aan de zelfde woning. Ter plaatse was de kelder van een woning en die van de buren vol gelopen met water doordat een sloot overstroomde bij de nabijgelegen huizen. De brandweer heeft de kelders leeggepompt en kon hierna weer verder naar de volgende melding van wateroverlast.

DSC_1011

DSC_0995

DSC_0996

Foto’s Kevin Schenk

 

Stellendam – Aan de Eendrachtsdijk in Stellendam vind een bijzondere brandweerinzet plaats n.a.v. de wateroverlast vanwege de heftige regenval afgelopen weekend. Een groot aantal pompen van de brandweer staan daar te draaien om al het water weg te pompen dat bij de mensen in de tuin in is gelopen. Zo’n dompelpomp van de brandweer is een grote bak met een zware pomp en 1km slang aan boord om het water op grote afstand te verplaatsen. De bak wordt vervoerd achterop een haakarmwagen.

15102013_kd (2)

15102013_kd (3)

15102013_kd (1)

Foto’s FlashphotoNL

 

Vlaardingen – Aan de Coornhertstraat in Vlaardingen is maandagavond een boompje omgewaaid tegen een container die daar stond. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en zo het gevaar weg te nemen. Enkele omwonenden haalden snel hun auto onder de boom weg, voordat deze zou omvallen. Na een halfuurtje vertrok de brandweer weer; de boom lag in stukken op de grond.

rre33423 (8)

rre33423 (4)

rre33423 (5)

Foto’s FlashphotoNL

1 Reactie

  1. 🕔 18:11, 13.okt 2013

    Corrie van der Vaart

    Ik heb veel respect voor de brandweer. Deze mannen en vrouwen werken zich een bult met al dat EXTRA water!!!

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Recente reacties

Tamme Aap

Tamme Aap

Mevrouw haalde de batterij uit de rookmelder, en ging weer

BEKIJK ARTIKEL
Ome Jan

Ome Jan

Misschien teveel aandacht voor zijn smartphone?

BEKIJK ARTIKEL
Buurtpreventie Steenvoorde-Noord

Buurtpreventie Steenvoorde-Noord

Buurtpreventie team Steenvoorde-Noord meld op twitter dat er een auto

BEKIJK ARTIKEL
Harry

Harry

Ik zit op die school en zag het helemaal afgezet

BEKIJK ARTIKEL
Yourchoice

Yourchoice

Ik denk dat dit de Bonairestraat is. Flinke klap.

BEKIJK ARTIKEL
Nicky

Nicky

Ik hoorde het via een vriendin van me en schoot

BEKIJK ARTIKEL
h dorst

h dorst

zo erg

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net