District8.net | Homepage

De N470, Delft-Pijnacker-Zoetermeer, krijgt van ANWB lage score voor veiligheid

2 Comments 🕔06.mrt 2015

20140411_3

Delft, Zoetermeer, Pijnacker – Een op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Monique de Veld-van Hassel, uit Pijnacker-Nootdorp, kent ook zo’n plek. “Hier weet iedereen dat de N470 door de jaren heen veel ongelukken kent. Het is echt vreselijk voor betrokkenen, het CDA zal zich hard gaan maken voor een oplossing.”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers. In een recent gepubliceerd onderzoek van de ANWB zijn deze locaties in de hele provincie op een rij gezet. Monique de Veld hierover: “met dit rapport in de hand kunnen we de aanpak van de onveilige locaties echt op de politieke agenda zetten. In het onderzoek zijn voor elke weg maximaal 5 sterren te behalen, de N470 scoort er slechts 2, terwijl de weg nog geen tien jaar oud is. Als CDA gaan we hier in het provinciaal bestuur werk van maken en wij willen daar geld voor vrijmaken”.

Om de gevaarlijke situatie op de N470 te benadrukken heeft Monique de Veld ter plaatse een rode vlag neergezet, van oudsher het teken van gevaar. “Het CDA wil dat iedereen veilig thuis komt. Het plotselinge verlies van een dierbare, ernstige verwondingen of invaliditeit hebben grote impact op mensen en hun omgeving. Wegkijken is geen optie, actie ondernemen wel”.

Archief foto Ben Boukes

2 Reacties

  1. 🕔 8:23, 07.mrt 2015

    Druifie

    Ik rij dagelijks over deze weg, als je normaal 80km/uur rijdt is er niks aan de hand. Sommige figuren zitten met hun telefoontje te spelen en andere dingen te doen, dan gaat het wel eens fout.

  2. 🕔 12:51, 08.mrt 2015

    Willem v. O.

    Ik vind de N470 helemaal niet onveilig. De N470 is een ruim opgezette provinciale weg met gescheiden rijbanen, als er hier geld aan een provinciale weg uitgegeven kan worden dan zou ik dat eerder in verdere verbetering van de N209 stoppen, die is op enkele vernieuwde stukken na veel onveiliger.

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Recente reacties

Tom Wagemans

Tom Wagemans

We hebben maar 55 minuten zonder stroom gezeten. Knap van

BEKIJK ARTIKEL
Sanders

Sanders

Waarom word er niet bijgezet dat er rascistische opmerkingen werden

BEKIJK ARTIKEL
Piet

Piet

Wat was er aan de hand?

BEKIJK ARTIKEL
johan

johan

mijn zoon zit op die school en was heel erg

BEKIJK ARTIKEL
Ano Niem

Ano Niem

Karma. Wie legt dan ook hete kolen in droog gras?

BEKIJK ARTIKEL
Ano Niem

Ano Niem

Foutparkeren

BEKIJK ARTIKEL
P

P

Dat krijg je als je in de wietteelt zit.en dan

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net