District8.net | Homepage

Handgranaat aangetroffen aan de De Savornin Lohmanlaan

8 Comments 🕔22.aug 2012

Den Haag –  In een grasstrook aan de De Savornin Lohmanlaan in Den Haag is dinsdagavond 21 augustus een handgranaat tot ontploffing gebracht. Het projectiel van Hollandse makelij was gevonden in de duinen. Een wandelaar had de granaat meegenomen, maar besefte op de De Savornin Lohmanlaan dat het misschien toch niet zo’n heel slim idee was dit projectiel mee naar huis te nemen.

Hij deponeerde de granaat in het gras en waarschuwde omwonenden, die de politie belden. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft de handgranaat na onderzoek in een kuil laten ontploffen.

Foto’s Richard Mulder

8 Reacties

 1. 🕔 11:57, 22.aug 2012

  semmie

  Had die gozer een verstandelijke beperking ofzo.. tjonge jonge

 2. 🕔 15:59, 22.aug 2012

  petertje

  Had die gozer een verstandelijke beperking ofzo.. tjonge jonge

  ..Kwam er vroegah veel om bestellingen te brengen bij de alexanderkazerne,als je de verhalen hoort waar huisvaders mee lopen te slepen samen met zoonlief , onvoorstelbaar..

 3. 🕔 15:15, 23.aug 2012

  Studentje

  Jammer dat ik deze handgranaat niet had gevonden. Anders had ik deze zeker opgepakt en naar een ambassade gegooid.

 4. 🕔 22:35, 23.aug 2012

  lucifer

  Jammer dat ik deze handgranaat niet had gevonden. Anders had ik deze zeker opgepakt en naar een ambassade gegooid.

  Wel laf, loop er dan mee naar binnen

 5. 🕔 10:48, 25.aug 2012

  Waarheid

  Mensen beseffen echt niet hoe gevaarlijk het is om een dergelijk explosief gewoon mee te nemen waarvan je de geschiedenis niet kent. Bij het minste geringste kan een explosief alsnog gewoon afgaan. Ik zie het zo voor me dat als er meer van dit soort dingen gebeuren en dergelijke explosieven komen werkelijk tot ontploffing, de nabestaanden de Gemeente of anderen nog aansprakelijk willen gaan stellen ook. Zo hypocriet zijn we hier wel in Nederland.

  Ik vind het ergens gewoon wel grappig maar bovenal erg kwalijk; zien we dat er iemand in elkaar geslagen wordt dan is het we staan erbij en kijken ernaar. Maar explosieven pakken we maar gewoon lekker op om er vervolgens een wandelingetje mee te maken.

 6. 🕔 13:11, 25.aug 2012

  Masu

  Dat zal meevallen waarheid, kijk de statistieken er es op na als het werkelijk zo zou zijn dat bij “het minste of geringste” een granaat alsnog exploderen zou zouden er in bv Belgie bijna 100 jaar na dato nog steeds dagelijks een hele rits niet ontplofte munitie af moeten gaan. Dat gebeurt niet en dus kunnen we stellen dat dat op zich nog wel meevalt. Procentueel gezien gebeurt het maar erg weinig dat blindgangers of bv achtergelaten of verloren munitie alsnog exploderen

  Waarmee ik niet wil stellen dat je er maar mee aan de wandel moet gaan maar wel dat het gevaar van alsnog exploderen veelal schromelijk overdreven wordt.

 7. 🕔 8:14, 26.aug 2012

  connie70

  regelmatig verplaatsen mensen ook gevonden projectielen omdat sommige gemeenten de kosten doorberekenen aan vinders of laten gemeenten doelbewust gevaarlijk spul liggen op locaties vanwege de kosten, en vaak worden de spullen toch wel gevonden.
  ik zelf heb ook regelmatig hand en mortiergranaten gevonden op plaatsen waar veel kinderen komen , maar in haaglanden doen ze vaak erg moeilijk en zelfs dreigden ze om mijn spullen in beslag te nemen terwijl ik als metaaldetrectorzoeker/magneetzoeker niet eens op dit spul uit ben.
  zelfs Delft staat er om bekend omdat ze de kosten niet willen opbrengen om de vliet te ruimen bij de oude calve omdat er nog teveel munitie en granaten liggen, maar ieder jaar komen er met toeval weer boven, daarom is er in de apv een magneetvisverbod in opgenomen. laat burgers ze maar vinden ipv de verantwoordelijkheid te nemen om het te ruimen. ik zou er niet mee gaan lopen, afblijven en en toch maar melden blijft het advies, maar gemeentes mogen hun verantwoording wel nemen van mij , ipv gierig te blijven toekijken dat er weer een ongeval gebeurt.

 8. 🕔 15:13, 26.aug 2012

  Masu

  Gemeentes die hun verantwoording niet nemen das toch niks nieuws ? Met de gemeente Delft voorop uiteraard.

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Recente reacties

GB

GB

Zo, die heeft meerdere engeltjes op zijn of haar schouder

BEKIJK ARTIKEL
Willem v. O.

Willem v. O.

Ze hadden natuurlijk nog even kunnen proberen de kat uit

BEKIJK ARTIKEL
Joop

Joop

Ze zouden aan de kant van het station dat hele

BEKIJK ARTIKEL
theo meijer

theo meijer

Dit zijn alleen de geregistreerde gevallen.Mn zoon is,weliswaar niet geheel

BEKIJK ARTIKEL
Corien

Corien

Ik was er ook bij vanacht was vreselijk weet iemand

BEKIJK ARTIKEL
Glenn van Heusden

Glenn van Heusden

Hoeveel mensen moeten er nog volgen Gemeente Delft? Echt onbegrijpelijk.

BEKIJK ARTIKEL
Erik

Erik

Verwarde de maximum snelheid van de auto met die van

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net