Home 's-Gravenzande 25 februari Automobilist bedreigd ambulancepersoneel na crash Koningin Julianaweg ‘s-Gravenzande

25 februari Automobilist bedreigd ambulancepersoneel na crash Koningin Julianaweg ‘s-Gravenzande

‘s-Gravenzande – Chaos in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari op de Koningin Julianaweg. Een automobilist vloog op de rotonde met de Eikenlaan uit de bocht en kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. Meteen na het ongeluk zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Twee ambulances, politie-eenheden en de traumahelikopter werden gealarmeerd.

Ook de brandweer reed mee voor een mogelijke voertuigbrand en beknelling. Van beide bleek geen sprake. De bestuurder heeft zelf de voorruit van de auto eruit geschopt. De man bleek even daarvoor al meerdere aanrijdingen te hebben gehad. Onder andere met een Opel Movano. Na dit ongeluk heeft de auto volgens getuigen met zo’n 100 kilometer per uur de plaats van het ongeval verlaten.

De bestuurder van de Movano heeft het hier niet bij gelaten en is de Kia gaan achtervolgen. Bij aankomst van de ambulances zijn minstens twee mensen nagekeken, de verongelukte Kia bestuurder en de automobilist die de man achtervolgde na de aanrijding.

De Kia bestuurder werd echter in de ambulance verbaal agressief en bedreigde het ambulancepersoneel. Hierop is hij aangehouden en meteen afgevoerd naar het politiebureau. Mogelijk reed hij onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen.

De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar het ongeluk. Hierbij zijn enkele belangrijke getuigen gehoord die de automobilist al eerder als een gek zagen rijden. Berger Vreugdenhil heeft de auto geborgen.