Home Haaglanden Auto in garagebox zorgt voor grote inzet hulpdiensten Monseigneur Bekkerslaan Rijswijk

Auto in garagebox zorgt voor grote inzet hulpdiensten Monseigneur Bekkerslaan Rijswijk

Rijswijk – Dinsdagavond 16 april is de brandweer van Rijswijk gealarmeerd voor een vreemde lucht in een flat aan de Monseigneur Bekkerslaan in Rijswijk. Bij aankomst van de brandweer sloeg de meetapparatuur van de brandweer direct aan. De meetapparatuur gaf extreem hoge waardes koolmonoxide aan.

De brandweer nam geen risico en schaalde direct groots op naar het sein ‘Middel Hulpverlening’. Omdat de brandweer uit ging van grootschalige ontruiming van de flat kwamen meerdere brandweervoertuigen ter plaatse. De brandweer is direct gestart met het verrichten van metingen.

De brandweer kwam na enige tijd achter de oorzaak van de hoge koolmonoxide waarde. In een garagebox aan de achterzijde van de flat werd een auto aangetroffen met draaiende motor. De auto stond vermoedelijk al langere tijd aan. De brandweer heeft de garagedeur moeten forceren. De brandweer heeft uiteindelijk opgeschaald naar ‘Grote Hulpverlening’ en ‘GRIP 1’.

De brandweer heeft in de flat 16 woningen gecontroleerd, hiervan zijn er uiteindelijk 6 ontruimd door de brandweer. 25 bewoners van de flat zijn door ambulancepersoneel nagekeken, hiervan is uiteindelijk 1 persoon vervoerd.

De brandweer heeft nog lange tijd meerdere metingen verricht en de portiek geventileerd. Mensen die tijdelijk hun woning niet in konden zijn opgevangen in sporthal ‘De Schilp’ aan de Schaapweg in Rijswijk.

Foto’s: Harry van Werven

Foto’s: Jasper Wennekes