Den Haag – De wijkteams Jan Hendrikstraat, Scheveningen en Karnebeek gaan per 1 januari de krachten bundelen om uiteindelijk slagvaardiger te kunnen optreden en een goede dienstverlening te garanderen. Medewerkers van bureau Karnebeek verhuizen daarvoor naar de omliggende bureaus.
De samenwerking is ondermeer het gevolg van de vorming van robuuste basisteams in de eenheid Den Haag. De medewerkers van bureau Karnebeek verhuizen naar de omliggende bureaus op onder andere Jan Hendrikstraat en naar het bureau in Scheveningen om vanuit daar de politiezorg te verzorgen. Aan het bureau Karnebeek komt in de loop van het jaar de mogelijkheid tot 3D-aangifte. Tot die tijd blijft het mogelijk om op afspraak aangifte te blijven doen op deze locatie.
De politie werkt steeds vaker in de wijk, mede dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie. Burgers en bedrijven kunnen uit verschillende mogelijkheden kiezen om met de politie in contact te komen, namelijk: persoonlijk, telefonisch of via internet. De afgelopen jaren maakt de politie ook steeds actiever gebruik van moderne (sociale) media zoals Twitter, Facebook, politie.nl, Opsporing Verzocht en de 3D-aangifte.
Ontwikkelingen bij de politie
Door al deze ontwikkelingen verandert de maatschappelijke rol van ‘het politiebureau’. Aangiften kunnen via verschillende mogelijkheden worden opgenomen (bij het politiebureau, telefonisch, via internet of zelfs bij de burger thuis). Ook meldingen kunnen digitaal worden doorgegeven.
Voor spoed is altijd het nummer 112 te bellen. Voor vragen kan tevens altijd de wijkagent benaderd worden via Twitter of het contactformulier op politie.nl. Heeft u tips voor de politie naar aanleiding van getuigen oproepen, opsporingsprogramma of anderszins? Ook dat kan gewoon via de gebruikelijke weg.
Burgers kunnen dus in toenemende mate zelf kiezen wanneer en op welke manier zij in contact komen met de politie. Welk middel zij ook kiezen; de politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.