Home De Lier 3 januari Verschillende incidenten door januaristorm in Den Haag e.o.

3 januari Verschillende incidenten door januaristorm in Den Haag e.o.

Wateringen – Door de harde wind die afgelopen nacht is begonnen rolden op de Monsterseweg in Wateringen verschillende aanhangwagens de weg op. Dit tot verbazing van de niets vermoedende beveiligingsbeambte net haar surveillance ronden aan het doen was op het industrieterrein. Omdat het een lastige klus werd om zelf de aanhangwagens van de weg te halen werd de brandweer ingeschakeld. Door flinke spierkracht kon de brandweer de aanhangers weer van de weg afhalen. Ook belandden door de wind verschillende materialen van een bouwplaats op de weg. Nadat alles weer veilig was kon de brandweer weer vertrekken.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op de bovenste etage van een portiek aan de Leyweg in Den Haag was door de wind een raam van een woning opengewaaid. Omdat de bewoners niet aanwezig waren moest de brandweer er aan te pas komen om het raam te sluiten. Doormiddel van de hoogwerker kon de brandweer bij het raam komen.

[spacer style=”4″]

Den Haag – De brandweer moest uitrukken naar de Rijswijkse Landingslaan in Den Haag omdat er door de harde wind een stuk van het dak van losgeschoten. De brandweer kwam ter plaatse en heeft toen doormiddel van de hoogwerker het losgelaten deel weer vastgemaakt.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Verschillende fietsers op het Rijswijkseplein in Den Haag werden door de wind flink belemmerd. In de meeste gevallen werd de wind teveel en moesten de fietsers afstappen. Voor één man was de wind teveel en voor dat hij kon afstappen viel de man. Gelukkig kwamen er snel andere passanten om de man te helpen.

[spacer style=”4″]

Wateringen- De brandweer van Wateringen werd opgeroepen om ter plaatse te gaan naar het tankstation aan de Wippolderlaan in Wateringen. Hier waren door de harde wind verschillende platen van de overkapping los komen te zitten. Doormiddel van de hoogwerker werden de platen weer vastgemaakt.

[spacer style=”4″]

Poeldijk – Een grote boom naast een woning aan de Vredebestlaan in Poeldijk bezweek door de harde wind en viel hierdoor tegen de schoorsteen van de woning aan. De brandweer moest er aan te passen om het omgevallen gedeelte van de boom weg te halen.

[spacer style=”4″]

Honselersdijk – Langs de Lange Broekweg op het terrein van Flora Holland in Honselersdijk is door de wind een groot reclamezeil omgewaaid. Hier hoefde gelukkig geen brandweer aan te pas te komen.

[spacer style=”4″]

De Lier – Bij een wooncomplex in aanbouw aan de Parklaan in De Lier waren enkele steiger onderdelen losgeschoten door de wind. De brandweer kon er voor zorgen dat erger werd voorkomen.

[spacer style=”4″]

Den Haag –  Op de Cees Lauseurlaan in Den Haag moest de brandweer er aan te pas komen om een tak te verwijderen die deels was afgebroken. Doormiddel van de hoogwerker was de tak snel weggehaald zodat deze tak niet de kans kreeg om op een auto te vallen.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op een bouwterrein aan de Laan van Leidscheveen in Den Haag moest de brandweer ter plaatse komen omdat er verschillende onderdelen van een steiger waren gekomen. Op een flinke hoogte kon de brandweer de losse onderdelen veilig stellen.

[spacer style=”4″]

Den Haag – De mooie sfeerverlichting boven de winkels aan de Oude Kustlijn in Den Haag werd door de wind deel los geschoten. Hierdoor kwam een kabel naar beneden. Omdat het hierdoor niet veilig werd moest de brandweer ter plaatse komen om de stellage met verlichting weg te halen.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het dak van een woning aan de Parkweg in Den Haag is door de harde wind een stuk zink losgeschoten. Dit leverde gevaar op voor de omliggende omgeving. De brandweer kwam ter plaatse om het stuk weer vast te zetten.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Het water in de haven van Scheveningen stond vanmiddag zo hoog dat het over de kades heen kwam. Dit leverde gelukkig geen incidenten op maar wel mooie plaatjes.

Foto’s: Jordy de Groot, Redactie District8, Sven Poeze, Jasper Wennekes & Erwin van der Lem