District8.net | Homepage

15 augustus Vermiste vrouw gevonden in voortuin

2 Comments 🕔15.aug 2013

DSC_7756

Oegstgeest – Een vrouw die uit Zorgcentrum Hofwijck in Oegstgeest werdt vermist is in een tuin aan de overkant van het zorgcentrum op donderdagmiddag 15 augustus aangetroffen. De politie die al een zoektocht was gestart werd door een vrouw gewaarschuwd die iemand had zien liggen in een tuin. De vrouw was gisteravond om acht uur gaan wandelen, en heeft de hele nacht in de tuin gelegen. De vrouw die bij kennis was had een hoofd wond en last van haar rug en pols. Ze verklaarde dat ze gevallen zou zijn, en niet meer kon opstaan. De bewoners van de tuin waar de vrouw is gevonden hadden van het voorval niets gemerkt.

DSC_7764

DSC_7766

DSC_7774

DSC_7782

DSC_7785

DSC_7753

Foto’s Toon van der Poel

2 Reacties

 1. 🕔 21:22, 25.sep 2013

  Pat.O.

  Beetje late reactie, maar ik wil toch nog even Hofwijck aan de schandpaal nagelen!

  Want het zou me niets verbazen als Hofwijck gewoon niet goed genoeg op haar bewoners gelet heeft.

  Hofwijck is een ballentent en ik kan het weten want mijn opa en oma hebben daar gewoond en de zorg/oplettendheid naar hun was zeer slecht!

  Oma die s’morgens door m’n opa naast haar bed gevonden wordt en hierover aan de bel trekt bij het personeel met de mededeling dat oma uit bed gevallen is en niet of nauwelijks reageert. Personeel komt kijken, constateert inderdaad dat oma weinig reactie geeft en besluit om de dokter te bellen met het verzoek of hij “vandaag langs wil komen”. Personeel licht dochter (mijn moeder) in met de mededeling dat er wat mis is met haar moeder (mijn oma) maar krijgt te horen “maakt u zich niet ongerust, de dokter is gebeld en komt vandaag langs, u hoeft niet langs te komen”.

  Dochter komt tóch naar Hofwijck want ze vertrouwd het allemaal niet en constateert bij aankomst dat haar moeder waarschijnlijk een hersenbloeding heeft (gehad) omdat ze er wel erg vreemd/”stijf” (verlamd) bij ligt.

  Dochter informeert bij het personeel waar de dokter blijft (omdat de dokter op zich laat wachten) en vraagt ook aan het personeel of zij aan de dokter hebben doorgegeven dat moeder/oma vermoedelijk een hersenbloeding heeft gehad gezien haar overduidelijke verlammingsverschijnselen (wat het personeel over het hoofd zag). Nee, dat heeft het personeel niet doorgegeven, dus dochter belt de dokter zelf (opnieuw). Bij het horen van de verlammingsverschijnselen en de vermeende hersenbloeding door de dochter ontploft de dokter en verwijt hij het Hofwijck-personeel zeer ernstige nalatigheid. Hij komt zelf niet meer langs maar regelt onmiddelijk een ambulance om moeder/oma naar het ziekenhuis te brengen. Drie dagen later overlijdt ze.

  Opa zelf werd ook slecht verzorgd op Hofwijck. Opa had al eerder een hersenbloeding gehad en had sindsdien problemen met z’n korte-termijngeheugen. Hij had momenten van ernstige vergeetachtigheid, maar ook heldere momenten (gelukkig had hij zo’n helder moment toen hij oma zo naast haar bed vond).

  Vanwege zijn momenten van vergeetachtigheid, moest je opa altijd letterlijk bij de hand nemen als je iets met hem / van hem gedaan wilde hebben/krijgen.

  Opa zat graag in z’n eigen stoel voor de tv en als er eten werd gebracht (ontbijt/lunch/avondeten), moest je opa altijd dirigeren dat hij aan tafel ging zitten om te gaan eten, want uit zichzelf deed hij dat niet (door z’n vergeetachtigheid).

  Maar het Hofwijck-personeel zette z’n eten wel op tafel, maar verzuimde bijna altijd om opa actief aan tafel te zetten. Gevolg: opa bleef in z’n stoel zitten en z’n eten verpietterde..

  Omdat opa z’n eten niet op at, liet het personeel z’n eten vaak staan in de hoop dat opa het alsnog zou opeten, maar dat gebeurde niet want ze lieten opa gewoon in z’n stoel zitten.

  Het gebeurde dan regelmatig dat er s’avonds drie maaltijden van de hele dag(!) op z’n tafel stond omdat het Hofwijck-personeel z’n eten tussentijds ook niet afruimde en opa zodoende gewoon de hele dag niets gegeten had (mensen met vergeetachtigheid a.g.v. een hersenbloeding krijgen ook vaak geen “honger-gevoel” signaal meer).

  Ook kneep mijn opa er regelmatig tussenuit en kwam het Hofwijck-personeel er vaak pas laat achter dat hij onbedoeld (door z’n vergeetachtigheid) de benen had genomen.

  Het douchebeleid is ook zo schandalig in Hofwijck. Mijn opa werd 1x per week gedoucht, iedere donderdag (op zich al vééls te weinig maar goed…) .

  Hemelvaartdag is óók altijd een donderdag. Maar dat geldt dan ineens niet voor het douchen! Nee, dan is zo’n (Hemelvaart)donderdag opeens “een zondag”. Dus dat betekent: die dag wordt er niet gedoucht!

  Dan zou je denken, dan wordt opa een dag later (vrijdag) gedoucht. Nee hoor, want vrijdag is géén donderdag dus “dat mag niet” zegt het Hofwijck-personeel dan.

  Nee, opa zou pas de volgende donderdag weer gedoucht worden! Dan heeft opa TWEE WEKEN NIET KUNNEN DOUCHEN.

  Te achterlijk en bizar voor woorden en dat heeft niks met geld te maken, maar ALLES met de (of eigenlijk het gebrek aan) inzet van het Hofwijck-personeel !

  Een kleine drie jaar na het overlijden van oma overleed ook opa.

  Zorginstelling Hofwijck — een instelling die de zorg zéér laag in haar vaandel heeft staan.

 2. 🕔 23:55, 25.sep 2013

  Willem v. O.

  Zo te lezen waren ze er daar bij Hofwijck al vroeg bij met de zorgzame participatiemaatschappijsamenleving…

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

instagramposter

Recente reacties

GB

GB

Vreselijk, veel sterkte voor de familie, vrienden en hulpverleners.

BEKIJK ARTIKEL
subby

subby

Jammer dat de tijd niet is vermeld.

BEKIJK ARTIKEL
Tamme Aap

Tamme Aap

Mevrouw haalde de batterij uit de rookmelder, en ging weer

BEKIJK ARTIKEL
Ome Jan

Ome Jan

Misschien teveel aandacht voor zijn smartphone?

BEKIJK ARTIKEL
Buurtpreventie Steenvoorde-Noord

Buurtpreventie Steenvoorde-Noord

Buurtpreventie team Steenvoorde-Noord meld op twitter dat er een auto

BEKIJK ARTIKEL
Harry

Harry

Ik zit op die school en zag het helemaal afgezet

BEKIJK ARTIKEL
Yourchoice

Yourchoice

Ik denk dat dit de Bonairestraat is. Flinke klap.

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net