Home Den Haag Felle uitslaande brand aan achterzijde van woning Allard Piersonlaan Den Haag

Felle uitslaande brand aan achterzijde van woning Allard Piersonlaan Den Haag

Den Haag – Aan de achterzijde van een woning aan de Allard Piersonlaan in Den Haag heeft een felle uitslaande brand gewoed. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’.

Even na 01:00 uur ontdekte een bewoner dat er brand woedde in de slaapkamer van een portiekwoning op de derde etage. De bewoner belde direct de hulpdiensten. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen aan de achterzijde van de woning naar buiten.

Door een snelle blusactie konden de vlammen worden gedoofd. Hiermee kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar nabijgelegen woningen.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De brandweer heeft een gat in het dak van de woning gezaagd om te controleren of de brand zich niet via die weg verder verspreidde.

Ongeveer acht mensen waren tijdens het uitbreken van de brand in de woning aanwezig, hiervan zijn enkele personen onderzocht in de ambulance.

In totaal zijn er 20 tot 25 bewoners van de nabijgelegen 6 woningen geƫvacueerd, veel woningen kwamen vol met rook te staan. Na controle en ventilatie door de brandweer konden deze bewoners allemaal weer naar binnen. Het brandadres is door de brand dusdanig verwoest dat het onbewoonbaar is, voor deze personen wordt opvang geregeld.

Foto’s & video: Ian Venselaar en Take Two Media