Home Den Haag Politiebus komt in botsing met personenauto Veluweplein Den Haag

Politiebus komt in botsing met personenauto Veluweplein Den Haag

Den Haag – Vrijdagochtend 25 augustus kwam een politiebus die met spoed reed richting een onbekende melding in botsing met een personenauto op het Veluweplein in Den Haag.

Bij de aanrijding kwamen een politiebus en personenauto in botsing, vanwege de klap raakte de personenauto ook een lijnbus. De met spoed ter plaatse gekomen ambulancebroeders hebben zich direct ontfermd over de bestuurster van de personenauto, deze kwam na de aanrijding bekneld te zitten in het voertuig.

De brandweerlieden hebben zich gereed gemaakt om met zwaar gereedschap het slachtoffer te bevrijden van haar benarde positie, zo is het dak van het voertuig er af geknipt. Een agent die in de politiebus zat is ter plaatse gecontroleerd door de ambulancedienst, deze hoeft niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De kruising is wegens het ongeluk afgezet met politielint. Het Forensisch Opsporing Verkeer (FOV) komt ter plaatse om onderzoek te verrichten. De verkeerspolitie maakt zich gereed om het slachtoffer d.m.v. een Verkeers Technische Begeleiding (VTB) te vervoeren naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de personenauto is uit het voertuig gehaald en op de brancard de ambulance ingebracht. Direct is het slachtoffer met spoed onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis vervoerd.