Home Den Haag Verdacht pakketje gevonden bij tijdelijke Tweede Kamer Bezuidenhoutseweg Den Haag

Verdacht pakketje gevonden bij tijdelijke Tweede Kamer Bezuidenhoutseweg Den Haag

Den Haag – Bij het tijdelijke gebouw van de Twee Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag is maandagmiddag 22 januari een verdacht pakketje aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet.

Naast het pand aan de Prins Clauslaan heeft de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) een verdacht voorwerp onderzocht. Omdat de TEV het object niet vertrouwde heeft deze opgeschaald. Daarom is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. De EOD kwam met spoed ter plaatse.

Uit voorzorg kwamen ook de brandweer en ambulancedienst ter plaatse. Medewerkers van de EOD hebben meerdere foto’s van het object, een zwarte koker, gemaakt en een röntgenfoto. Hierna is het object in een zak gedaan en door de EOD afgevoerd voor nader onderzoek. Het is onbekend of het gebouw van de Tweede Kamer tijdens de inzet van de hulpdiensten ontruimd was.

De TEV en de EOD hebben enige tijd nog onderzoek gedaan bij een vensterbank aan de zijkant van het gebouw, de reden hier achter is niet bekend. De politie hoopt later meer te kunnen vertellen over het verdachte pakketje.