Home Delft Cabine van bergingsvoertuig gekanteld na zware aanrijding met tram Vrijenbanselaan Rijswijk

Cabine van bergingsvoertuig gekanteld na zware aanrijding met tram Vrijenbanselaan Rijswijk

Rijswijk – Dinsdagochtend 27 augustus heeft er een zware aanrijding plaatsgevonden tussen een bergingsvoertuig en een tram op de Vrijenbanselaan in Rijswijk.

Door een nog onbekende oorzaak kwamen beide met elkaar in botsing. Meerdere brandweervoertuigen, de politie en een ambulance zijn met spoed ter plaatse gekomen. Ook is het MMT personeel per auto met spoed ter plaatse gekomen.

De cabine van het bergingsvoertuig was door de aanrijding gekanteld. De bestuurder van het bergingsvoertuig zat bij aankomst niet bekneld en is direct door medisch personeel gestabiliseerd, hierbij ondersteunde het MMT-personeel.

Uiteindelijk is de bestuurder van het bergingsvoertuig met spoed (A1) vervoerd naar het ziekenhuis. Het MMT is niet meegegaan met de ambulance. De bestuurder van de tram is door personeel van een tweede ambulance op straat nagekeken maar vervoer bleek niet noodzakelijk.

Door het ongeval is het kruispunt van de Brasserskade met de Zuiderweg in meerdere richtingen gestremd. Het FOV (Forensische Opsporing Verkeer) gaat onderzoek doen. Zowel de bergingswagen als de tram hebben enorme schade opgelopen door het ongeval.