Home Haaglanden Opnieuw flinke schade na explosie bij bedrijfspand Briljantstraat Bleiswijk

Opnieuw flinke schade na explosie bij bedrijfspand Briljantstraat Bleiswijk

Bleiswijk – Bij een bedrijfspand aan de Briljantstraat in Bleiswijk is in de nacht van zondag op maandag 2 september een explosief afgegaan. Dit bedrijfspand is de afgelopen week vaker doelwit geweest.

Maandag 26 augustus en woensdag 28 augustus werd er bij het pand zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht. Het pand raakte toen al beschadigd. Alleen bleef het hier niet bij. Donderdagochtend 29 augustus werd er bij het pand opnieuw vuurwerk aangetroffen. Dit vuurwerk was niet afgegaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het vuurwerk onschadelijk te maken. De politie kon deze ochtend in de omgeving een 16-jarige jongen uit Ridderkerk aanhouden.

Ditmaal ging het explosief wel af. In de omgeving werd een flinke knal gehoord. Ook in Zoetermeer hoorde mensen de explosie. Direct werden de hulpdiensten gebeld en de omgeving werd afgezet.

De politieagenten dragen kogelwerende vesten. Ook de brandweer is aanwezig. Het is niet bekend of er gevaarlijke stoffen in het pand liggen. Dit wordt onderzocht door het speciaal team van de brandweer. Het gaat hier om het Quick Respons Team.

Ook brandweer Haaglanden is ter plaatse.