Home Delft Brandweerduiker Richard maakt na 24 jaar zijn laatste duik Houttuinen Delft

Brandweerduiker Richard maakt na 24 jaar zijn laatste duik Houttuinen Delft

Delft – Donderdagochtend 19 september kreeg de duikploeg van kazerne Delft een melding om de politie te assisteren aan de Houttuinen in Delft.

Nadat de duikploeg met onder andere brandweerduiker Richard ter plaatse kwam werd een fictief scenario bedacht en werd Richard het water langs Delft Station ingestuurd.

Terwijl onder water druk werd ‘gezocht’ naar een object wat daar zou liggen verzamelde op de kant collega’s, vrienden en familie zich. Uiteindelijk werd onder water een briefje gevonden waardoor Richard al snel duidelijk werd dat er niet daadwerkelijk iets in het water gegooid was maar dat het een verassing was voor zijn laatste duik.

Via de intercom mochten familieleden Richard spreken en feliciteren met zijn laatste duik. Op de kant werd Richard feestelijk ontvangen met slingers, ballonnen en poederkanonnen.

Na 24 jaar het duikspecialisme uitgeoefend te hebben gaat Richard zich specialiseren in de hoogwerker. Richard heeft veel betekend voor het duikspecialisme voor de veiligheidsregio Haaglanden.

Toen Richard 24 jaar geleden begon op kazerne Wateringen stapte hij uiteindelijk over naar de kazerne Leidschendam-Voorburg en daarna naar kazerne Delft.

Op de kant heeft de ploegchef van Richard hem bedankt voor zijn rol in het duikspecialisme in de regio. Op de kazerne zal dit nog nagevierd worden.