Home Den Haag Motordieven slaan op de vlucht voor politie Sterrenoord Den Haag

Motordieven slaan op de vlucht voor politie Sterrenoord Den Haag

Den Haag – Twee motordieven zijn in de nacht van zondag op maandag 23 september gevlucht nadat ze door de politie achterna werden gezeten. De twee reden in een busje met achterin hun gestolen waar.

Een agent zag zondag op maandag nacht het busje rijden en zag dat de bestuurder plots omkeerde. Dit trok de aandacht van de agent waarop hij achter de bus aan ging. De bestuurder verhoogde zijn snelheid.

De agent zette zijn stopbord aan in de auto, maar de bestuurder van het busje negeerde dit teken volkomen en bleef gas geven. Toen het busje vanaf de Bouwlustlaan het Sterrenoord in reed was de rit snel voorbij. Door werkzaamheden in deze straat liep het dood.

Het busje kwam tot stilstand en twee personen sprongen uit de bus en gingen er rennend vandoor. De agent besloot na een korte achtervolging om terug te gaan naar het busje. Hier trof hij in de laadruimte een motor aan. Na onderzoek bleek deze kort voor de achtervolging te zijn gestolen.

De hondenbrigade van de politie heeft nog gezocht in de omgeving naar de twee personen welke volledig in het zwart gekleed waren, maar deze werden niet meer gevonden.

Het busje en de motor werden door de berger van de politie meegenomen voor verder onderzoek. Ook op de Randveen in Den Haag, niet ver van het Sterrenoord werd ook een auto in beslag genomen. In de kofferbak van deze auto werd een kapot kettingslot aangetroffen. Hierbij werd ook een verdachte aangehouden.