Home Den Haag Dronken automobilist ramt boom; bijrijder vlucht en slaat agent Escamplaan Den Haag

Dronken automobilist ramt boom; bijrijder vlucht en slaat agent Escamplaan Den Haag

Den Haag – Een automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag 3 oktober tegen een boom gereden op de Escamplaan in Den Haag. De automobilist was dronken en zijn bijrijders sloegen op de vlucht.

Even na middernacht vertrekken twee ambulancemedewerkers vanaf het Haga ziekenhuis in Den Haag nadat ze daar een patiënt hadden binnen gebracht. De twee stonden niets vermoeden met hun ambulance bij de kruising van de Escamplaan met de Houtwijklaan te wachten tot het verkeerslicht groen zou worden. Opeens zagen ze een kleine auto met flinke snelheid vanaf de Houtwijklaan de Escamplaan op schieten. De auto reed zo hard dat deze de bocht niet haalde. De automobilist verloor de macht over zijn stuur en ramde een boom. Enkele meters verderop kwam het voertuig gehavend tot stilstand.

De twee ambulancemedewerkers aarzelden geen moment en sloegen te hulp. In het voertuig zaten vier inzittenden. Terwijl de bestuurder aan het bijkomen was van hetgeen wat net was gebeurd gingen de bijrijders en als een haas vandoor. De ambulancemedewerkers schakelden direct de politie in.

Enkele meters verderop wist de politie één van de bijrijders in de kraag te vatten. Zij hielden deze man staande. Tijdens hun gesprek met deze man besloot de man één van de agenten te slaan. Deze agent wist de vuist van de man net te ontwijken. Hierop werd de man aangehouden.

De agenten welke bij de auto en de bestuurder stonden namen van de bestuurder een blaastest af. De uitslag hiervan was erg duidelijk. De man had veel te veel gedronken. Ook hij werd aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

De verkeerspolitie nam de verklaringen van de ambulancebroeders op. Ondertussen kwam er een berger ter plaatse om de auto af de slepen. Zowel de auto als de boom raakten beschadigd.