Home Den Haag 1 februari Grote opkomst bij demonstratie tegen Donald Trump Malieveld Den Haag

1 februari Grote opkomst bij demonstratie tegen Donald Trump Malieveld Den Haag

Den Haag – Woensdagmiddag 1 februari hebben veel mensen zich verzameld op het Malieveld in Den Haag. Aldaar had een groep een demonstratie aangekondigd tegen de nieuwe president van Amerika (Trump). Veel mensen kwamen omdat deze het niet eens waren met de plannen dat Trump een muur wil bouwen op de grens. Veel mensen hebben zich op het Malieveld in Den Haag verzameld. Tijdens de demonstratie hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan.

Na afloop van de demonstratie besloot een groep demonstranten richting de Amerikaanse ambassade te gaan, de organisatie was door de politie gedwongen om hun demonstratie op het Malieveld te houden, de originele plannen waren om het voor de ambassade van Amerika te doen. De politie heeft snel ingegrepen en op de Korte Voorhout een linie opgesteld om te voorkomen dat de groep de ambassade zou bereiken. De groep demonstranten hebben daarna op verschillende manieren de ambassade te bereiken, de ambassade was inmiddels omring door verschillende groepen ME’ers. De politie heeft op de┬áPrinsessegracht de groep van voor- en achter ingesloten. De demonstranten zijn hierna gaan zitten, de politie is toen begonnen met vorderen zodat alle mensen terug naar het Malieveld gingen. De mensen mochten per groepje langs de linie om naar het Malieveld over te steken.

De politie heeft de overgebleven personen naar Den Haag Centraal Station gebracht, daar zijn alle demonstranten naar huis gegaan. Of en hoeveel aanhoudingen er zijn verricht door de politie is nog onbekend.

Foto’s Jasper Wennekes en Richard Mulder