Home Den Haag 10 augustus Aanhoudingen rond anti-ISIS-demonstratie in Den Haag

10 augustus Aanhoudingen rond anti-ISIS-demonstratie in Den Haag

DSC_6249

Den Haag – Politieagenten hielden zondag 10 augustus omstreeks 16.20 uur tijdens een anti-ISIS-demonstratie in Den Haag zes personen aan. De Mobiele Eenheid greep in toen tegendemonstranten met stenen gooiden naar de politie.

Ongeveer 200 demonstranten namen zondag deel aan de demonstratie die door liep Den Haag. Op de Hoefkade/Koningstraat dreigde een confrontatie tussen de demonstranten en een groep tegendemonstranten. De demonstranten probeerden de demonstratie te verlaten door een linie van begeleidende agenten te doorbreken. Tegendemonstranten gooiden met stenen naar de politie, waarna de Mobiele Eenheid ingreep op de Hoefkade en twee tegendemonstranten werden aangehouden. Na afloop van de demonstratie hielden agenten nog vier tegendemonstranten in de omgeving van de Hoefkade aan. De aangehouden personen worden verdacht van onder andere openlijk geweld, belediging en opruiing. Een agent raakte tijdens een aanhouding licht gewond.

Loco-burgemeester
Om de veiligheid van de demonstranten te waarborgen en een confrontatie tussen demonstranten en tegendemonstranten te voorkomen besloot de loco-burgemeester de route aan te passen en de demonstranten via een kortere route terug te laten lopen naar het Centraal Station.

Camerabeelden
Van de confrontatie in de omgeving van de Hoefkade zijn camerabeelden gemaakt. Deze beelden worden door de recherche gebruikt voor het opsporingsonderzoek. De politie verwacht meerdere verdachten aan te houden na het bestuderen van de beelden.

DSC_6250

DSC_6253

DSC_6271

DSC_6275_1

DSC_6284

Foto’s Richard Mulder