Home Delft 10 januari Brandweer heeft handen vol aan stormschade meldingen

10 januari Brandweer heeft handen vol aan stormschade meldingen

IMG_4960

Regio – De brandweer heeft vandaag de handen vol aan storm schademeldingen. In de kustprovincie’s werden windstoten tot 110 km/u gemeten. In dit artikel vind u een overzicht van diverse stormschade meldingen in onze regio.

Op de Kloosterkade in Delft heeft de brandweer met behulp van een hoogwerker een groot aantal dakpannen terug op hun plek gelegd. De dakpannen waren door de wind los gekomen. Omdat het gevaar bestond dat de dakpannen naar beneden zouden vallen heeft de brandweer de dakpannen weer vast gezet.

IMG_4964

IMG_4976

IMG_4988

Foto’s Daan van den Ende

[spacer style=”1″]

Delft – Ook werd op het Vesteplein in Delft de hoogwerker van de brandweer ingezet omdat er door de zware windstoten stuken van een schoorsteen naar beneden kwamen. De brandweer heeft alle loszittende delen verwijderd en naar beneden gebracht.

IMG_8773

IMG_8777

IMG_8779

IMG_8787

Foto’s Erik van der Zalm

[spacer style=”1″]

Zoetermeer – De brandweer kreeg zaterdag 10 januari een melding binnen van dakpannen die naar beneden kwamen aan het Wingerdpark in Zoetermeer. Omdat er daardoor een lekkage was ontstaan is de brandweer ter plaatse gekomen met een hoogwerker. Dit om maatregelen te kunnen treffen waarmee verdere schade voorkomen moest worden.

_DSC0002

_DSC0015

_DSC0020

_DSC0029

Foto’s Ben Boukes

[spacer style=”1″]

Vlaardingen – De brandweer werd zaterdagmorgen naar de v. Hogendorplaan in Vlaardingen gestuurd omdat er op een flat een kap was los gewaaid. Omdat het gevaar bestond dat de zware naar beneden kon vallen werd met behulp van de hoogwerker de kap van het flat gehaald.

foto1

foto2

Foto’s FlashphotoNL

[spacer style=”1″]

Schiedam – Op het Fabriplein in Schiedam zijn door de harde wind zaterdag enkele dakpannen van het dak gewaaid. Ze kwamen op straat en op een geparkeerde auto terecht. De brandweer heeft vanuit de hoogwerker de losliggende dakpannen verwijderd.

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

Foto’s FlashphotoNL

[spacer style=”1″]

Schiedam – Zaterdagmiddag is de vlaggenmast van het politiebureau Schiedam aan het Bijdorpplein door midden gebroken. Vermoedelijk gaf de harde wind het laatste zetje wat het metaal nodig had om door te breken. De brandweer heeft de mast losgemaakt en naar beneden gehaald.

foto2

foto3

foto5

Foto’s FlashphotoNL

[spacer style=”1″]

Rotterdam – In de Wevershoekstraat in Rotterdam is zaterdag door de harde wind een grote boom over enkele geparkeerde auto’s gevallen. De stam brak compleet door midden. De brandweer kwam met spoed met meerdere wagens ter plaatse. De auto’s zijn zwaar beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond

foto1

foto4

foto7

foto9

foto11

Foto’s FlashphotoNL