Home Haaglanden 11 augustus Snelweg A4 deels afgesloten na zwaar ongeval A4 Rijswijk

11 augustus Snelweg A4 deels afgesloten na zwaar ongeval A4 Rijswijk

Rijswijk – Zaterdagmiddag 11 augustus heeft er op de A4 bij Rijswijk een zwaar ongeval plaatsgevonden, drie personenauto’s kwamen hierbij in botsing. In eén van de voertuigen zat een man die buiten bewustzijn was, direct werden meerdere hulpdiensten waaronder twee ambulance’s en het traumateam uit Rotterdam opgeroepen. Ter plaatse heeft het ambulancepersoneel samen met het personeel van het MMT (Mobiel Medisch Team) die met de auto ter plaatse waren gekomen het zwaargewonde slachtoffer nagekeken. Deze is niet veel later uit de auto gehaald en met spoed (A1) vervoerd naar het ziekenhuis. De arts van het MMT was in de ambulance mee om medische hulp te bieden tijdens de rit naar het ziekenhuis.

Een ander slachtoffer is door het personeel van een andere ambulance gecontroleerd en met A2 (geen spoed) overgebracht naar het ziekenhuis. In een van de voertuigen zat een hondje, de hondenbrigade heeft tijdelijk voor het diertje gezorgd tot de dierenambulance ter plaatse was, deze heeft het hondje uiteindelijk meegenomen. De A4 was door het ongeval vanaf afrit 11 afgesloten, verkeer kon via de afrit oversteken om via de oprit weer verder te rijden. Door het ongeval ontstond wel een flinke file.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse foto’s gemaakt om het ongeval goed in beeld te brengen, hierna heeft firma Vreugdenhil alle drie de voertuigen geborgen. De firma Vermeulen Groep heeft met een ZOAB-Cleaner het wegdek gereinigd.

Foto’s Jasper Wennekes