Home Delft 11 december Brandweer doorzoekt water na drijvende tas Zuidwal Delft

11 december Brandweer doorzoekt water na drijvende tas Zuidwal Delft

Delft – Dinsdagmiddag 11 december zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water aan de Zuidwal in Delft. Ter plaatse kon de brandweer in eerste instantie niks aantreffen, nadat er teruggebeld was met de melder bleek de melder een stukje verder op een boot te staan. De schipper van de boot had langs de kade een tas aangetroffen, omdat de schipper het niet vertrouwde belde de man de hulpdiensten.

In de tas zaten meerdere persoonlijke bezittingen zoals een telefoon, sleutels en een paspoort. Daardoor ontstond het vermoeden dat er daadwerkelijk een persoon in het water zou liggen, de duikers van de brandweer zijn daarop ingezet. Een duiker heeft de plaats rondom de plek waar de tas was aangetroffen doorzocht. Door de brandweer inzet was het fietspad van de Zuidwal afgesloten voor het verkeer.

Na een zoekactie van ongeveer 15 minuten is de brandweer gestopt met zoeken, er is niemand aangetroffen in het water. De politie had eerder vandaag ook al een melding ontvangen over een drijvende tas zo’n 500 meter verder. De politie doet verder onderzoek.

Foto’s Jasper Wennekes