Home Haaglanden 11 december Uitslaande brand Driebergenstraat Den Haag

11 december Uitslaande brand Driebergenstraat Den Haag

MRF_7439

Den Haag – Woensdagnacht is er aan de Driebergenstraat door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een portiekwoning. Drie bewoners zijn met ademhalingsklachten na rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake van een hevige uitslaande brand. Zowel gelet op de aard en omvang van de brand als gelet op het gevaar voor de omliggende woningen werd er direct na aankomst van de eerste voertuigen (verder) opgeschaald. De bewoners van de getroffen woning hadden zich toen al via de balkons aan de achterzijde van de woningen in veiligheid weten te brengen.

De brandweer heeft de brand vervolgens tot de tweede etage woning kunnen beperken. Deze woning is volledig door de brand verwoest. De ondergelegen woningen hebben waterschade opgelopen en in de naastgelegen woningen is sprake van rook- en roetschade.

Tijdens de brand zijn in totaal vijftien woningen ontruimd. In eerste instantie zijn circa dertig bewoners ter plaatse door politie en medewerkers van de gemeente Den Haag in een bus opgevangen. Negen van hen zijn daarna in een hotel opgevangen.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het uitvoeren van nabluswerkzaamheden en met het ventileren van woningen. Een politiehelikopter met warmtebeeldcamera is ingezet om eventuele uitbreiding van de brand via het dak te kunnen beoordelen. Politie en brandweer stellen nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

MRF_7441

MRF_7424

MRF_7425

MRF_7430

MRF_7435

Foto’s Marofer