Home Delft 11 februari Brandstichtingen in Delftse wijk Tanthof

11 februari Brandstichtingen in Delftse wijk Tanthof [FOTO/VIDEO UPDATE]

Delft – De politie onderzoekt een reeks branden die afgelopen nacht in de wijk Tanthof plaatsvonden. De recherche gaat daarbij uit van brandstichting en zoekt getuigen.

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 februari omstreeks 03: 50 uur kregen de diverse hulpdiensten de eerste meldingen van een brand op de Eekhoornhof. Vrijwel direct daarop kwam er en melding van een brand op de Tanthofdreef. In de daarop volgende anderhalf uur kwamen vanuit de wijk nog enkele brandmeldingen waarbij ook drie scholen waren betrokken.

Uit onderzoek bleek dat het om een aaneenschakeling van een reeks schoolbranden te zijn. De brandweer rukte massaal uit en kon door alert optreden voorkomen dat de branden oversloegen of de branden konden uitgroeien naar middel- en of grotebrand. Bij de branden raakten de Simon Carmiggeltschool op de Kokmeeuwstraat, de Regenboog op de Kraanvogelstraat en de Ark op de Lepelaarstraat beschadigd. De schade aan het schoolcomplex de Ark is behoorlijk, maar de kinderen kunnen vandaag wel gewoon naar school.

Anderen branden waren bij een kindervolkstuin aan de Tanthofdreef en bij de Eekhoornhof waarbij bouwafval in een tuin in de brand werd gestoken. Ook bij een cafetaria aan de Dasstraat werd brandgesticht. Daar werd een papiercontainer in de brand gestoken.

In vrijwel alle gevallen bleek dat een afvalcontainer tegen de gevel was geplaatst waarna er brand werd gesticht. Om die reden gaat de politie uit van brandstichting. Alle beschikbare politie-eenheden stelden een onderzoek in en zochten de rest van de nacht naar mogelijke dader(s). Dat onderzoek leidde niet (nog) tot een aanhouding. Woensdag 11 februari gaan medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek doen. Een politiehelikopter maakt vanuit de lucht overzichtsfoto’s van de branden die allemaal in de wijk Tanthof plaatsvonden.

Oproep getuigen
De politie is nadrukkelijk op zoek naar getuigen of personen die informatie over de reeks branden hebben. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000

IMG_0542

IMG_0546

IMG_0565

IMG_0605

IMG_0620

IMG_0628

IMG_0657

IMG_0667

IMG_0699

Foto’s & Video Marvin Hake