District8.net | Homepage

11 september Verdachten drugsdealen opgepakt Delft

5 Comments 🕔11.sep 2014

perszh1a7474

Delft – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het criminele jeugdnetwerk dat actief is in Delft hield in de vroege ochtend van woensdag 10 september zes verdachten aan in hun woningen.

Het zestal, een 19-jarige, 23-jarige, 25-jarige, twee 22-jarige en een 54-jarige zijn allen mannen uit Delft en één uit Den Haag. Speciale aanhoudingseenheden verrichten in alle vroegte de aanhoudingen op verschillende adressen. Allen worden onder meer verdacht van het handelen in drugs. De mannen vormden samen een netwerk van straatdealers. Zij werkten nauw samen en en worden verdacht van leveren van drugs aan drugsgebruikers in Delft. De verdachten worden vrijdag voorgeleid.

Resultaten
In drie woningen werden huiszoekingen gedaan, de zoekploegen vonden een kleine hoeveelheid verdovende middelen (harddrugs), grote bedragen geld, versnijdingmiddelen en attributen die nodig zijn voor de bereiding en handel in verdovende middelen, zoals weegschaaltjes.

perszh1a7674

Crimineel jeugdnetwerk
Het onderzoek naar het criminele jeugdnetwerk startte al in november 2011. Het rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, heeft de jongeren en hun activiteiten in kaart gebracht, de criminele groep bestaat uit ongeveer 100 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar. In verschillende samenstellingen maken zij zich schuldig aan misdrijven en overtreden zij onder andere de Opiumwet en wet wapens en munitie. Inmiddels zitten ruim 26 leden van de criminele jeugdgroep vast voor zowel strafbare feiten binnen als buiten de regio Haaglanden.

Partneroverleg
In de aanpak tegen de criminele jongeren werken Gemeente, Openbaar Ministerie en politie nauw samen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een overleg met partners als woningbouw, belastingdienst, reclassering om op die manier op te trekken om de problemen die in de wijk leven een halt toe te roepen. Hiervoor heeft de gemeente een integrale wijkaanpak.

Integrale wijkaanpak
De gemeente Delft , Openbaar Ministerie en de politie heeft met vijftien maatschappelijke organisaties, waaronder de Delftse woningcorporaties, de handen ineen geslagen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan thema’s zoals kwaliteit van de woningvoorraad, de leefbaarheid en de sociaaleconomische positie van bewoners van de wijk Buitenhof en Voorhof. Kenmerkend voor deze aanpak is de samenwerking tussen deze partijen en nieuwe overlegstructuren en informatie overleg. Zo wordt onder meer gewerkt aan het aanbieden van activiteiten voor jongeren, maar ook het organiseren van begeleiding en toezicht op straat en het verbeteren van onderling contact in de buurt.

Foto’s Politie.nl

5 Reacties

 1. 🕔 9:44, 11.sep 2014

  edwin

  En over een paar uur lopen ze weer vrij rond.

 2. 🕔 13:35, 11.sep 2014

  Donetsk Russia

  Het zijn dus verdachten. Ze zijn pas schuldig als ze zijn veroordeeld door der Chirugijnen.

 3. 🕔 12:47, 12.sep 2014

  Buzzie

  Gewoon een overdosis geven. Heb je twee vliegen in één klap. Drugs zijn vernietigd en de dealers / verslaafden zijn geen zorg meer voor de samenleving.
  Ruimt lekker op!

  LET OP!!! Medicinale gebruikers (mits kopie van recept in bezit) worden ontzien!

 4. 🕔 14:59, 13.sep 2014

  Delft

  Zoveel zal dit niet veranderen. Nu krijgen de andere dealertjes het wat drukken en recruteren zo gewoon nieuwe dealers om de vraag aan te kunnen.

 5. 🕔 9:44, 16.sep 2014

  Donetsk Russia

  Men spreekt over jonge verdachten. Ik lees dat er ook een 54 jarige man is aangehouden. Hij behoort volgens mij en de maatschappij niet tot de jongeren. Hij zit 13 jaar voor zijn pensioen. Hij is een man van hoog middelbare leeftijd. Toch is niet te snappen waarom iemand van boven de 50 in drugs handelt. Ook omdat de politie en justitie boven op zit.

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Reclame

instagramposter

TwitterRecente reacties

adriana

adriana

vreselijk! Je zult maar een vlucht moeten halen op the

BEKIJK ARTIKEL
jonas

jonas

tja alweer een verwarde man die doldwaas is geworden is

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Dat moest helaas een keer misgaan. Ik kijk altijd extra

BEKIJK ARTIKEL
bertus

bertus

wat lees je dat toch veel over verwarden mensen in

BEKIJK ARTIKEL
Jelle

Jelle

Er zullen nu wel weer heel wat racisten reageren maar

BEKIJK ARTIKEL
Hans Metsaars

Hans Metsaars

Deze aanrijding is niet de eerste keer en het wachten

BEKIJK ARTIKEL
A.van der Mei

A.van der Mei

Geweldig,gelukkig is de man in de rolstoel ongedeerd gebleven.Gewoon al

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net