Home Delft 11 september Verdachten drugsdealen opgepakt Delft

11 september Verdachten drugsdealen opgepakt Delft

perszh1a7474

Delft – Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het criminele jeugdnetwerk dat actief is in Delft hield in de vroege ochtend van woensdag 10 september zes verdachten aan in hun woningen.

Het zestal, een 19-jarige, 23-jarige, 25-jarige, twee 22-jarige en een 54-jarige zijn allen mannen uit Delft en één uit Den Haag. Speciale aanhoudingseenheden verrichten in alle vroegte de aanhoudingen op verschillende adressen. Allen worden onder meer verdacht van het handelen in drugs. De mannen vormden samen een netwerk van straatdealers. Zij werkten nauw samen en en worden verdacht van leveren van drugs aan drugsgebruikers in Delft. De verdachten worden vrijdag voorgeleid.

Resultaten
In drie woningen werden huiszoekingen gedaan, de zoekploegen vonden een kleine hoeveelheid verdovende middelen (harddrugs), grote bedragen geld, versnijdingmiddelen en attributen die nodig zijn voor de bereiding en handel in verdovende middelen, zoals weegschaaltjes.

perszh1a7674

Crimineel jeugdnetwerk
Het onderzoek naar het criminele jeugdnetwerk startte al in november 2011. Het rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, heeft de jongeren en hun activiteiten in kaart gebracht, de criminele groep bestaat uit ongeveer 100 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar. In verschillende samenstellingen maken zij zich schuldig aan misdrijven en overtreden zij onder andere de Opiumwet en wet wapens en munitie. Inmiddels zitten ruim 26 leden van de criminele jeugdgroep vast voor zowel strafbare feiten binnen als buiten de regio Haaglanden.

Partneroverleg
In de aanpak tegen de criminele jongeren werken Gemeente, Openbaar Ministerie en politie nauw samen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een overleg met partners als woningbouw, belastingdienst, reclassering om op die manier op te trekken om de problemen die in de wijk leven een halt toe te roepen. Hiervoor heeft de gemeente een integrale wijkaanpak.

Integrale wijkaanpak
De gemeente Delft , Openbaar Ministerie en de politie heeft met vijftien maatschappelijke organisaties, waaronder de Delftse woningcorporaties, de handen ineen geslagen. Gezamenlijk wordt gewerkt aan thema’s zoals kwaliteit van de woningvoorraad, de leefbaarheid en de sociaaleconomische positie van bewoners van de wijk Buitenhof en Voorhof. Kenmerkend voor deze aanpak is de samenwerking tussen deze partijen en nieuwe overlegstructuren en informatie overleg. Zo wordt onder meer gewerkt aan het aanbieden van activiteiten voor jongeren, maar ook het organiseren van begeleiding en toezicht op straat en het verbeteren van onderling contact in de buurt.

Foto’s Politie.nl