Home Haaglanden 12 december Hennepkwekerij ontdekt bij zolderbrand Zoetermeer

12 december Hennepkwekerij ontdekt bij zolderbrand Zoetermeer

Zoetermeer – Bij een zolderbrand aan de Multatulihove in zoetemeer, is donderdagmiddag 12 december de bewoonster licht gewond geraakt. De brandweer ontdekte op zolder een hennepkwekerij.Bij aankomst van de brandweer was de bewoonster inmiddels buiten de woning. De brandweer had de hevige zolderbrand snel onder controle.

De bewoonster, welke voor verhoor meegenomen is door de politie, werd later met de ambulance van het politiebureau vervoerd naar het ziekenhuis met rookinhalatie verschijnselen.De schade aan de woning is aanzienlijk.

De politie doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand.

Meld hennepkwekerijen
Brandweer Haaglanden en de Politie van de eenheid Den Haag wijzen nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Circa 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat en de veiligheid in een woonwijk aangetast. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.

MRF_7452

MRF_7456

MRF_7459

MRF_7465

MRF_7472

Foto’s/video Marofer.nl