Home Hollands-Midden 12 december Mannen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in woning Leiderdorp

12 december Mannen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in woning Leiderdorp

DSC_4199

Leiderdorp – De politie heeft zaterdag 12 december om 06.45 uur een 26-jarige Leiderdorper en een 24-jarige man uit Dinxperlo aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning aan het Jan de Hartogplein waar een brand woedde.

Omstreeks 06.30 uur kregen de hulpdiensten de melding van rook uit een woning op de tweede etage. Vanwege de rookontwikkeling werden vier woningen ontruimd. Bij een woning was inderdaad een smeulende brand aan een henneptent. De brandweer die de woning binnen ging en de hennepkwekerij ontdekte, zag ook twee mannen in het pand. De politie werd direct gealarmeerd en de aanwezige agenten hielden de twee mannen ter plaatse aan. In twee kweektenten stonden ongeveer 200 hennepplanten. De politie doet verder onderzoek.

Meld hennepkwekerijen
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

DSC_4183

DSC_4189

DSC_4195

DSC_4202

foto’s Toon van der Poel