Home Delft 12 oktober Lichaam vermiste Riet van Veldhoven – van Velzen aangetroffen

[UPDATE] 12 oktober Lichaam vermiste Riet van Veldhoven – van Velzen aangetroffen

Hoflaan1

Delft – Een wandelaar trof zaterdag 12 oktober om 11.30 uur in recreatiegebied Delftse Hout een overleden persoon aan. Na onderzoek bleek het te gaan om Riet van Veldhoven – Van Velzen (tante Riet).

Het 77-jarige slachtoffer werd sinds maandag 22 april vermist. Ze vertrok die dag met haar fiets vanaf haar woning aan het Jan Joostenplein voor een afspraak met haar huisarts. Nadat haar vermissing bij de politie was gemeld werd een Burgernet-bericht verstuurd en zochten duikers van de brandweer op die avond in het water bij het Delftse Hout. Politie, hulpdiensten en vrijwilligers zochten afgelopen maanden op verschillende plekken in Delft en omgeving naar Mevrouw van Veldhoven – van Velzen en haar fiets. Ondanks al deze inspanningen werd zij niet teruggevonden.

Wandelaar
Een wandelaar trof het lichaam, dat niet zichtbaar was vanaf de openbare weg, vanmorgen in het recreatiegebied aan en belde onmiddellijk 112. Na het aantreffen van het lichaam zette de politie een gebied af en verrichtte forensisch experts onderzoek. Ook werd direct de familie in kennis gesteld van het aantreffen van het lichaam. Om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen wordt sectie op het lichaam verricht.

Onzekerheid
Familie van Mevrouw van Veldhoven – van Velzen reageerde opgelucht op het aantreffen van ‘tante Riet’: “Aan alle onzekerheid is nu eindelijk een eind gekomen. We kunnen een lange periode, waarin we in onzekerheid verkeerden en veel naar haar hebben gezocht, afsluiten”.

Update zondag 13 oktober:

Delft – Zondag 13 oktober is sectie verricht op het lichaam van Riet van Veldhoven-Van Velzen. Uit de sectie en uitgebreid onderzoek waar het lichaam is aangetroffen, is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf . Mevrouw van Veldhoven-Van Velzen werd sinds maandag 22 april vermist. Zij verliet op die dag haar woning en ging met haar fiets naar een afspraak. Een wandelaar trof zaterdag 12 oktober om 11.30 uur het lichaam van ‘tante Riet’ aan in het recreatiegebeid Delftse Hout.

Fiets
Leden van het parate peloton stelden na het aantreffen van het lichaam van Mevrouw van Veldhoven-Van Velzen een onderzoek in. In een fietsenstalling in de omgeving troffen zij de fiets van het slachtoffer aan.

Hoflaan2

Hoflaan3

Hoflaan4

Hoflaan5

Hoflaan6

Hoflaan8

Foto’s Dimitri Holster

IMG_4493

IMG_4455

IMG_4465

IMG_4475

IMG_4517

IMG_4543

Foto’s Daan van den Ende

12102013_kg (1)

12102013_kg (2)

12102013_kg (3)

12102013_kg (4)

12102013_kg (5)

Foto’s Patrick Kramer