Home Haaglanden 13 november Veel boetes geïnd bij actieweek politie-eenheid Den Haag

13 november Veel boetes geïnd bij actieweek politie-eenheid Den Haag

politienieuws (9)

Zoetermeer, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg – De politie in de eenheid Den Haag besteedde de afgelopen week extra aandacht aan openstaande boetes en –gevangenisstraffen. In totaal werden 153 mensen aangehouden met een totaal van 2971 dagen aan openstaande gevangenisstraf en werd er voor bijna €230.000 aan openstaande boetes geïnd.

In de gemeentes in het gebied van voormalig politiekorps Haaglanden werden de volgende resultaten behaald:

Den Haag
In de gemeente Den Haag werden verreweg de meeste personen opgepakt door de politie, namelijk 76 personen. Zij hadden samen nog 1449 dagen aan openstaande dagen gevangenisstraf staan. In totaal werd er voor €113.209,63 aan openstaande boetes geïnd bij 207 personen.

Zoetermeer
De politie in Zoetermeer pakte vijf mensen op met een gezamenlijke openstaande gevangenisstraf van 118 dagen. Van deze personen en van 23 andere wanbetalers werd in totaal €12313,43 geïnd.

Rijswijk
In de gemeente Rijswijk werd één arrestant opgehaald. Hij moet nog 28 dagen gevangenisstraf uitzitten. Tevens haalde de politie in Rijswijk voor €9877,50 aan openstaande boetes op bij elf personen.

Westland/Midden-Delfland
Vier personen uit de gemeente Westland en gemeente Midden-Delfland werden opgepakt voor in totaal een openstaande gevangenisstraf van 126 dagen. Bij negentien personen werd een openstaande boete geïnd van in totaal €8483.

Wassenaar
De politie in Wassenaar pakte één arrestant op die nog een openstaande gevangenisstraf van twintig dagen had. Tevens bezochten zij twintig personen die samen verantwoordelijk waren voor een bedrag van €7227,79.

Delft
In Delft bleken nog 33 personen een openstaande boete te hebben met een totaalbedrag van €20294,23. Tevens werden er acht personen opgepakt welke samen nog 175 aan openstaande dagen gevangenisstraf hadden.

Leidschendam/Voorburg
In de gemeente Leidschendam/Voorburg werden geen personen opgepakt. Wel werd er bij negen personen een openstaande boete geïnd met het totaalbedrag van €4653,20.

Pijnacker/Nootdorp
De politie in Pijnacker/Nootdorp hield in totaal 4 personen aan. Zij hebben in totaal 73 dagen gevangenisstraf tegoed. Tevens gingen de agenten bij tien personen aan de deur die samen verantwoordelijk waren voor €2789,63 aan openstaande boetes.

Overig
Naast de basisteams van de politie, zette ook andere diensten binnen de politie zich in voor deze actie. Zo spoorde het EVA-team drie personen op die tezamen nog 130 dagen gevangenisstraf open hebben staan. Het EVA-team speurt verdachten op, de zogenaamde grote vissen uit de vijver, met hoge straffen. Ook de spoorwegpolitie besteedde extra aandacht aan de openstaande boetes en hielden zes personen aan voor 83 dagen gevangenisstraf.

De politie in de verschillende gemeentes verzorgde ook een aantal verkeerscontroles en ANPR-acties (Automatic Numberplate Registration). De auto’s waar de politie een zogenaamde hit op ontving, werden naar de kant gehaald. Zo hield de politie nog eens twee verdachten aan die in totaal 66 dagen de cel inmoeten. Tevens werd bij 22 personen aan boete geïnd van in totaal €11127,97.

Landelijke actie
Deze landelijke actie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen. De politie Den Haag heeft het stokje overgedragen aan de Eenheid Limburg en de Eenheid Amsterdam, waar de komende week extra aandacht wordt besteed aan het innen van openstaande boetes en -gevangenisstraffen.