Home Delfgauw 13 september Overzicht storm- meldingen Delft, Den Haag e.o.

13 september Overzicht storm- meldingen Delft, Den Haag e.o.

Regio – Op woensdagochtend 13 september 2017 trok een zware storm over de het land. Tussen 6:30 en 15:00 uur kwam de brandweer bij meer dan 150 incidenten ter plaatse. Het was daarmee een zeer drukke dag voor de hulpdiensten. In nagenoeg alle gevallen betrof het stormschade. Omgevallen bomen, afgerukte takken of weggewaaide gevelplaten. In de meeste gevallen relatief kleine incidenten, waar binnen korte tijd weer voor een veilige situatie gezorgd kon worden. Het zwaartepunt van de incidenten lag in Den Haag en dan met name in de wijken aan de kust. (bron; Brandweer Haaglanden)

[spacer style=”1″]

Den Hoorn – De brandweer heeft woensdagochtend 13 september een stuk daklood vastgemaakt aan de Oranjelaan in Den Hoorn. De hoogwerker van kazerne Delft is ter plaatse gekomen en is met een brandweerman het dak op gegaan. Het dakje is doormiddel van een aantal spijkers vastgemaakt.

[spacer style=”1″]

Den Haag – Op de Melis Stokelaan belande een boom op de bovenleiding. De boom kwam net voor een tram die vol zat met passagiers. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de bovenleiding uit te schakelen. De brandweer heeft hierna de boom grotendeels verwijderd. De HTM is nog lange tijd bezig met herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding.

[spacer style=”1″]

Waddinxveen – Aan de Graanakker in Waddinxveen heeft de brandweer woensdagochtend een losgeraakt rolluik verwijderd. De brandweer kwam in eerste instantie ter plaatse met de tankautospuit. Maar omdat het rolluik hoog hing heeft de brandweer de ladderwagen uit Gouda gealarmeerd. Uiteindelijk is het rolluik door de brandweer verwijderd.

[spacer style=”1″]

Delft – De brandweerkorpsen Rijswijk & Delft werden woensdagochtend gealarmeerd voor een omgevallen boom op de Wateringseweg in Delft. Brandweer Rijswijk heeft uiteindelijk de boom grotendeels afgezaagd en aan de kant gelegd. Een aannemer verwijdert de rest van de boom. Door de omgevallen boom is een hek bij DSM beschadigd geraakt, deze wordt hersteld.

[spacer style=”1″]

Moerkapelle – Aan de Emmastraat viel woensdagochtend een boom om, de brandweer van Zevenhuizen kwam zonder spoed ter plaatse. De boom lag precies voor de uitrit van een parkeerplaats. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. De automobilisten konden hierna de parkeerplaats verlaten.

[spacer style=”1″]

Rijwijk – Op de Generaal Spoorlaan vlogen steigerdelen door de lucht, de brandweer die met de hoogwerker ter plaatse kwam kon niks betekenen i.v.m. de hoogte. De politie heeft de Generaal Spoorlaan afgesloten voor het verkeer. De gemeente is op de hoogte gesteld.

[spacer style=”1″]

Delft – De hoogwerker van kazerne Delft werd woensdagochtend gealarmeerd voor een loshangende TV Antenne aan de Cornelis Musiusstraat in Delft. De brandweer heeft de hoogwerker opgesteld en de antenne weer bevestigd

[spacer style=”1″]

Delft – Woensdagmiddag heeft de brandweer een boom verwijderd die op een geparkeerde auto was gevallen aan de Boerderijstraat in Delft. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en in een naastgelegen groenstrook neergelegd. De schade aan de auto is fors.

[spacer style=”1″]

Delft – Aan de Zuidpoort in Delft hingen meerdere takken los, de brandweer heeft met een zaag de takken losgehaald. De takken zijn op de grond nog kleiner gezaagd en in de groenstrook gelegd. Door de inzet was er tijdelijk 1 rijstrook dicht richting de Phoenixstraat.

[spacer style=”1″]

Delfgauw – Aan de Azijnmakerstraat in Delfgauw belde buurtbewoners de brandweer i.v.m. een boom die los kwam uit de grond. De brandweer heeft voor de veiligheid de straat afgesloten. Met behulp van een kettingzaag heeft de brandweer de boom om laten vallen. De brandweer heeft hierna de boom in stukken gezaagd en op een naastgelegen parkeerplaats gelegd. De gemeente neemt de takken mee.

[spacer style=”1″]

Zoetermeer –¬†Op de Kareldoormanlaan in Zoetermeer is woensdagmiddag door de storm een
grote tak van een boom afgebroken en op een geparkeerde auto terecht
gekomen. De brandweer heeft de tak verwijderd. De schade aan de auto was fors.

[spacer style=”1″]

Delft – Op de Derde Werelddreef in Delft kwam een deel van een boom naar beneden, de boom kwam terecht op drie geparkeerde auto’s. De schade aan de voertuigen valt mee. De brandweer heeft de boom volledig verwijderd. De gemeente haalt het overige deel weg. De Derde Werelddreef was tijdens de inzet afgesloten.

[spacer style=”1″]

Foto’s; Piet de Ruijter, Sven Poeze, Harry van Werven, Ben Boukes en RFG112

Video’s; Piet de Ruijter