Home Den Haag 14 oktober Automobilist rijdt tegen lichtmast, twee gewonden Schenkviaduct Den Haag

14 oktober Automobilist rijdt tegen lichtmast, twee gewonden Schenkviaduct Den Haag

Den Haag – Een automobilist is zondagochtend rond 4:30 uur op een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde op het Schenkviaduct in Den Haag. Door de klap kwam de auto omgekeerd tot stilstand. De automobilist en een bijrijder raakten gewond en moesten in de ambulance worden nagekeken. Beide slachtoffers zijn na controle in de ambulance zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de klap tegen de lantaarnpaal, kwam deze scheef en instabiel te staan. Hiervoor werd ook een deel van de Schenkkade afgesloten. Na controle van de paal en het opruimen van onderdelen onderaan het viaduct kon daar de weg weer open. Hoe het heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Hierna wordt onderzoek gedaan.

Berger Vreugdenhil kwam ter plaatse om de auto te bergen. Toen de auto op de berger stond werd het wegdek schoongemaakt. Echter bleek er olie op het wegdek te zijn gekomen, waardoor de weg na het schoonmaken nog steeds glad bleef. In afwachting van een zogeheten Soabcleaner, een vrachtwagen die het asfalt grondig kan schoonmaken, blijft het Schenkviaduct afgesloten in de richting van Voorburg.

 

Foto’s: Mike van Doorn