Home Hollands-Midden 15 november Politie treft zwaar illegaal vuurwerk aan in woning Jagtlustkade Sassenheim...

15 november Politie treft zwaar illegaal vuurwerk aan in woning Jagtlustkade Sassenheim [UPDATE]

Sassenheim – Afgelopen nacht is in een woning aan de Jagtlustkade in Sassenheim zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Omdat er kans staat dat illegaal vuurwerk uit zichzelf ontsteekt is de Explosieve Opruimingsdienst ter plaatse gekomen. Uit voorzorg werd ook de brandweer en een ambulance ter plaatse geroepen. Een EOD-er is met zijn beschermende pak het pand in gegaan en heeft het vuurwerk onderzocht. Het vuurwerk is in beslag genomen en voor onderzoek meegenomen.

Het vuurwerk werd aangetroffen door een huiszoeking, nadat de politie eerder op de dag een 18-jarige man uit Sassenheim aanhielden. Ook een 15-jarige jongen uit Rijnsburg werd aangehouden. De 18-jarige man had tijdens de fouillering illegaal vuurwerk bij zich, waarna besloten is om een huiszoeking te doen. De aanhouding zijn naar aanleiding van de ontploffingen in de Gemeentehaven in Warmond. Daar raakte een aantal dagen geleden een brug zwaar beschadigd, nadat er illegaal vuurwerk op was gegooid.

Donderdagochtend heeft de politie een derde verdachte aanhouden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een of meerdere vernielingen afgelopen weken.

   

Foto’s: Mike van Doorn & Jordy de Groot