Home Delft 15 november Verdachte van straatroof aangehouden Phoenixstraat Delft

15 november Verdachte van straatroof aangehouden Phoenixstraat Delft

Delft – Een 30-jarige Hagenaar is vrijdag 15 november aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof op de Brabantse Turfmarkt. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte en naar getuigen.

Rond 22.45 uur liep een 25-jarige Delftse over de Brabantse Turfmarkt toen de passagier van een zilverkleurige scooter ineens de tas van haar schouder rukte. De scooter reed vervolgens richting de Markt. De gewaarschuwde politie ging direct met meerdere eenheden op zoek naar de straatrovers.

Een motoragent zag op de Wateringsevest een scooter rijden met daarop twee mannen. Zij voldeden aan het signalement van de straatrovers. Er ontstond een achtervolging door de Delftse binnenstad, waarbij de scooterrijder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Mogelijk heeft hij daarbij zelfs een vrouw aangereden. Agenten konden de scooter op de Phoenixstraat tot stoppen dwingen. De bestuurder werd aangehouden. De passagier was onderweg van de scooter gevallen en daarna gevlucht. Hij is niet meer aangetroffen.

Veel mis
De Hagenaar beledigde voortdurend de agenten die hem aanhielden en naar het bureau vervoerden. Zij hebben daarvan aangifte gedaan. Verder bleek de scooter waarop hij reed te zijn gestolen. Ook bleek de Hagenaar niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en reed hij onder invloed van alcohol. In zijn kleding en onder het zadel van de scooter trof de politie inbrekerswerktuigen aan.

Signalementen
De bestuurder is een forse blanke man met kortgeschoren haar. Hij droeg een grijze joggingbroek en een zwarte glimmende jas.

De passagier viel op de Oude Kerkstraat van de scooter, nadat hij met zijn been tegen een paaltje was gekomen. Het gaat om een vermoedelijk lichtgetinte man van ongeveer 20 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft kortgeschoren haar en droeg een opvallende, zwarte glimmende jas van het merk Nickelson. De merknaam stond met witte letters op de achterkant van de jas. Vermoedelijk had hij de gestolen tas nog bij zich.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van de straatroof? Hebt u de vluchtende zilverkleurige scooter zien rijden door de Delftse binnenstad? Bent u (bijna) aangereden door de scooterrijder? Hebt u gezien waarheen de gevallen passagier is gevlucht? Of hebt u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche in Delft via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

Video Remco Suiker