District8.net | Homepage

15 oktober Overval Plusmarkt Elzenlaan Delft

6 Comments 🕔15.okt 2013

Delft – De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdag 15 oktober op de Elzenlaan in Delft een filiaal van de Plus hebben overvallen.

Twee gemaskerde mannen kwamen omstreeks 12.15 uur het winkelmagazijn binnenlopen en bedreigden het personeel met een wapen. Er waren op dat moment meerdere personeelsleden in het magazijn aanwezig. Ze dwongen één van de personeelsleden om naar de kluis te gaan en daar geld uit te halen, terwijl de rest van het personeel werd bedreigd.

De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en deden in de nabije omgeving onderzoek, maar dat heeft niet tot aanhoudingen geleid.

Signalementen:
Dader 1:
Donkere huidskleur
20 a 25 jaar oud
Geheel in het zwart gekleed
Droeg een zwarte bivakmuts en handschoenen.

Dader 2:
Donkere huidskleur
20 a 25 jaar oud
Zwarte broek met grijs vest
Droeg een bivakmuts en handschoenen

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met speciale overvallenteam van de politie-eenheid Den Haag (Twister) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Focus op overvallen
De aanpak van overvallen heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom beschikt de politie-eenheid Den Haag over een speciaal overvallenteam dat samen met wijkbureau’s onderzoeken verricht op het gebied van overvallen. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en zit de politie potentiële daders dicht op de huid. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan. Het aantal overvallen daalde door deze inspanningen de afgelopen jaren fors, ook in 2013 is er sprake van een reductie. Al is elke overval er één teveel.

IMG_0453

IMG_0454

IMG_0461

IMG_0463

IMG_0472

IMG_0475

IMG_0485

IMG_0496

IMG_0518

IMG_0514

Foto’s Marvin Hake, video Remco Suiker

15102013_kd (4)

15102013_kd (2)

Foto’s Patrick Kramer

6 Reacties

 1. 🕔 16:13, 15.okt 2013

  john

  hier is het net of het gratis is ze komen vrij vaak geld ophalen bij de plusmarkt!! is het niet beter om beveiliging in de hand te nemen en stil alarm is er ook !! maar de politie was vandaag niet binnen 2 minuten ter plaatse!! beetje jammer veel sterkte plusmensen

 2. 🕔 17:47, 15.okt 2013

  ..M...

  Het is inderdaad niet de eerste keef dat dit gebeurd. Maar er mag ook aan veiligheid in de winkel zelf gedacht worden. Ik heb daar vaak genoeg boodschappen gedaan en omdat ik zelf jaren in een supermarkt heb gewerkt let ik automatisch op de hoeveelheid geld in de lades. En dat was altijd veel te veel. Als ik het zie, zien potentiële overvallers dat ook… Hoe erg en fout een overval ook is, je kunt het zelf wel proberen tegen te gaan. Hoop dat alles goed is met het personeel en de klanten.

 3. 🕔 17:53, 15.okt 2013

  ...M...

  Allereerst vind ik het verschrikkelijk voor de mensen die op dat moment aanwezig waren in de winkel (personeel en klanten). Zoiets mag niet gebeuren.
  Maar, dat het nu al een aantal keer bij dezelfde winkel gebeurd, zegt ook wel iets. Ik heb jarenlang in een supermarkt gewerkt (een andere) en ben daar altijd streng geweest in de controle op de hoeveelheid geld in de lade. Juist om dit soort dingen te voorkomen. Ik heb de afgelopen maanden geregeld boodschappen gedaan bij deze Plus, en door mijn jarenlange ervaring, kijk ik altijd bij andere supermarkten hoeveel geld er in de lades zit (dit is makkelijk te zien). En… keer op keer constateerde ik dat er veel (te veel) geld in de lades zat. Als ik dit zie, dan zien potentiële overvallers dat ook.
  Dat doet niets af aan het feit hoe erg het is dat dit gebeurd en ik hoop ook zeker dat de daders worden gepakt. Maar nog meer hoop ik dat iedereen die in de winkel was in orde is.,

 4. 🕔 19:48, 15.okt 2013

  P

  Plus geeft meer. Veel meer. Geld..

 5. 🕔 23:52, 15.okt 2013

  .....

  Het is ffies kut, ik was er aan het werk. maar ze hebben de lade’s niet meegenomen, dus zoveel letten ze niet op de hoeveelheid geld er zit in de la.
  Dat wou ik ff kwijt!
  Niemand is gelukkig gewond geraakt binnen de winkel, en hopen dat ze snel gepakt worden!

 6. 🕔 14:22, 21.okt 2013

  AR

  Uiteraard is het erg vervelend voor het personeel en de klanten. Gelukkig is alles goed afgelopen. Toch wel weer een stuk extra bewijs, waarom steeds meer mensen een hekel aan “niet-Hollanders” krijgen. Jammer, dat het zo moet, maar het is wel een logische gevolgtrekking. Als er nu eens flink hard wordt opgetreden, tegen dit soort gajes (blank of niet-blank, maakt niet uit!), zodat zichtbaar wordt, dat misdaad NIET loont en dat criminelen hier NIET welkom zijn, zal Nederland ook weer een stuk leefbaarder worden.
  Ik zou zeggen: Familie en vrienden per direct uitzetten naar het land van herkomst! Ruimt tenminste op. Enne… Dan nog gek vinden, dat agenten van bureau De Heemstraat in Den Haag handelen, zoals ze doen. TERECHT!!! Moet vaker gebeuren!

  Nee, ik ben geen racist, dat zijn de donkere overvallers!!!

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Reclame

instagramposter

TwitterRecente reacties

Timmers

Timmers

@redactie: Is Transvaal en dus niet de Schilderswijk.

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Als omwonende valt het mij vaak op hoe roekeloos deze

BEKIJK ARTIKEL
adriana

adriana

vreselijk! Je zult maar een vlucht moeten halen op the

BEKIJK ARTIKEL
jonas

jonas

tja alweer een verwarde man die doldwaas is geworden is

BEKIJK ARTIKEL
Bazzy

Bazzy

Dat moest helaas een keer misgaan. Ik kijk altijd extra

BEKIJK ARTIKEL
bertus

bertus

wat lees je dat toch veel over verwarden mensen in

BEKIJK ARTIKEL
Jelle

Jelle

Er zullen nu wel weer heel wat racisten reageren maar

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net