Home De Lier 16 december Geldloper overvallen op de Middelwaard Zoetermeer

16 december Geldloper overvallen op de Middelwaard Zoetermeer

MRF_0950

Zoetermeer – De politie kreeg woensdag 16 december iets voor 10.30 uur uur de melding binnen dat een geldloper in winkelcentrum Meerzicht aan de Middelwaard overvallen werd door een gewapende man.

De geldloper liep in winkelcentrum Meerzicht naar een geldautomaat van de ING toen hij door een gewapende man werd bedreigd. De geldloper moest zijn geldcassette afstaan en met de dader meelopen richting de parkeerplaats, daar wist het slachtoffer aan de overvaller te ontkomen en zijn collega in de geldwagen te alarmeren.

De overvallers hebben nog geprobeerd de geldcassette te openen door deze tegen een muur te plaatsen en met de achterzijde van de witte bestelauto te rammen. Daarna zijn zij met de geldcassette in de witte bestelauto op de vlucht geslagen. Eén van de daders bleef vermoedelijk in de auto achter toen de geldloper werd overvallen.

Signalementen
Dader 1 is een getinte man. Hij had een zwarte helm zonder vizier op en droeg daaronder een zwarte sjaal. Verder droeg hij een spijkerbroek en een donkerblauwe jas met bontkraag. Hij bedreigde de geldloper met een wapen.

Dader 2 is ook een getinte man. Van hem is bekend dat hij een petje droeg.

Witte bestelauto aangetroffen
Agenten vonden woensdag 16 december omstreeks 12.00 uur de witte bestelauto, waarin de daders na de overval op de vlucht sloegen, terug aan het Savelsbos in Zoetermeer. De auto wordt voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Oproep getuigen
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Uploaden beelden via politie.nl
Omdat de overval op klaarlichte dag plaatsvond en er meerdere mensen in het winkelcentrum aanwezig waren komt de politie ook graag in contact met mensen die mogelijk foto’s en/of filmpjes van de overval hebben gemaakt. Deze foto’s en filmpjes kunnen via onderstaande link worden doorgestuurd naar de politie.

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=36c65d48-69cf-4dc4-b54a-4e6109536e1f

MRF_0944

MRF_0945

MRF_0946

MRF_0947

MRF_0948

MRF_0949

MRF_0951

MRF_0952

MRF_0953

Foto’s Persbureau Marofer.nl