Home Haaglanden 16 mei Verdachte van woninginbraak in container aangehouden Willem III straat Wateringen

16 mei Verdachte van woninginbraak in container aangehouden Willem III straat Wateringen

IMG_7276

Wateringen – De politie heeft maandag 16 mei om 02.30 uur een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Willem III Straat.

Omstreeks 02.20 uur zag een buurtbewoner dat er twee mannen in de woning aan het inbreken waren en alarmeerde de politie. De inbrekers gingen er via de voorzijde van de woning vandoor. De buurtbewoner is nog achter één van de verdachten aangerend, maar deze wist te ontkomen. De andere verdachte werd al snel na een zoekactie in de omgeving in een container op de Dr Schaepmanstraat aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement die een andere getuige had doorgegeven aan de politie. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee
Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’

IMG_7283

IMG_7288

IMG_7312

IMG_7319

IMG_7325

Foto’s: Jordy de Groot