Home Den Haag 17 december Onderzoek naar overlijden man Burgemeester Patijnlaan Den Haag

17 december Onderzoek naar overlijden man Burgemeester Patijnlaan Den Haag

pim-1

Den Haag – In verband met het aantreffen van een overleden man in een woning aan de Burgemeester Patijnlaan, werd donderdag 12 december een Team Grootschalige Opsporing opgericht.

Donderdag kregen agenten omstreeks 13.45 uur de melding dat er in een flatwoning aan de Burgemeester Patijnlaan een overleden man was aangetroffen. Zoals te doen gebruikelijk, werd er onderzoek gedaan naar het overlijden van de 67-jarige bewoner van de flat, met de roepnaam ‘Pim’. Forensisch experts van de politie en het NFI deden minutieus onderzoek, waarna een TGO-team werd opgericht op basis van de eerste bevindingen.

Sectie
Sindsdien is doorlopend onderzoek verricht, zowel technisch als tactisch. Zaterdag 14 december werd bij het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het lichaam van de man. Daarmee kwam de doodsoorzaak vast te staan, maar kan een misdrijf tot op heden noch bevestigd, noch uitgesloten worden.

Tijdlijn
Het TGO-team dat de zaak onderzoekt probeert daarom de laatste dagen uit het leven van Pim te reconstrueren. Uit het onderzoek blijkt dat hij woensdag 4 december nog in leven was.

Pim was een vlot ogende blanke man van 1.85m lang met zwart/grijs golvend haar, blauw-grijze ogen, een normaal tot sportief postuur en een donkere bril. Hij kan mogelijk (mede) herkend worden aan zijn bril, jas en fiets, zie foto’s. Pim kwam regelmatig, op de fiets, in de omgeving van de Scheveningse Bosjes. Om die reden worden daar dinsdag billboards geplaatst met een getuigenoproep.

Vragen
Heeft u Pim op of na 4 december nog gezien? Wellicht herkent u zijn opvallende fiets en is u die ergens opgevallen. Kent u Pim en heeft u informatie die relevant kan zijn voor het onderzoek? Alle informatie die kan helpen de tijdlijn te completeren is welkom. Het TGO-team dat Pim’s dood onderzoekt, is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, dan kunt u bellen met M. 0800-7000.

pim-2

pim-3

Foto’s Politie eenheid Den Haag