Home 's-Gravenzande 18 januari Storm richt veel schade aan in de regio Haaglanden

18 januari Storm richt veel schade aan in de regio Haaglanden [VIDEO]

De storm van donderdag 18 januari richte in de regio Haaglanden veel schade aan. Hieronder een overzicht van verschillende meldingen in de regio.

Kwintsheul – De overkapping van een schoorsteen op een woning aan de Leeuwenrik in Kwintsheul is donderdagochtend door de flinke wind los gewaaid. Omdat de overkapping nog aan één kant vast zat moest de brandweer er aan te pas komen om de overkapping los te maken.

[spacer style=”4″]

Delft – Het dak van een pand aan de Papsouwselaan in Delft kwam door de harde wind los en waaide daarna de weg op. Medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse om de weg vrij te maken.

[spacer style=”4″]

Ter Heijde – Tijdens werkzaamheden aan de riolering in de Heemskerkstraat in Ter Heijde werden de heren verrast door vallende dakpannen. Gelukkig raakte zij niet gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – Aan de Thomas Jeffersonlaan in Rijswijk is een boom tegen een flat aan gevallen. De brandweer kwam ter plaatse maar gingen al snel weer retour. De situatie was veilig.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – Op de Snouck Hurgronjestraat in Rijswijk viel een boom op een geparkeerde auto. Gelukkig viel de schade mee.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Het Centraal Station in Den Haag werd ontruimd omdat er glazen onderdelen van het dak los kwamen te liggen. Direct nadat de melding was gemaakt werd groot alarm geslapen en al het tram en trein verkeer werd stil gelegd. Ook in de rest van de regio reed de HTM trams niet. In Nederland werd het trein verkeer gestaakt.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Op het dak van een pand aan de Spuistraat in Den Haag kwam een stuk van een dak naar beneden. De brandweer moest er aan te pas komen om een losliggend onderdeel van het dak te halen met de hoogwerker.

[spacer style=”4″]

Rijswijk – Op de Delftweg in Rijswijk viel een grote boom volledig over de weg en bleef gedeeltelijk liggen op de bovenleiding van de tram. De bovenleiding raakte flinke beschadigd. De Delftweg is lange tijd afgesloten geweest.

[spacer style=”4″]

Schipluiden – Een gedeelte van het dak van het gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland in Schipluiden waaide in weg en kwam in de sloot terecht. De gemeente sloot de Anna van Raesfeltstraat af voor de veiligheid.

[spacer style=”4″]

Delft – Op de A13 vanuit Delft richting Rotterdam kantelde een vrachtwagen door de harde wind. Als snel werd de gehele snelweg afgesloten. Door meerdere bergers werd de vrachtwagen deels van de weg af geslepen om op een later tijdspit te bergen.

[spacer style=”4″]

Wateringen – Een hoekwoning aan de Windmolen in Wateringen bleef niet bespaard door de harde wind. Enkele dakpannen kwamen met flinke vaart naar beneden. Doormiddel van de hoogwerker van de brandweer werden de overige losse dakpannen verwijderd.

[spacer style=”4″]

Delft – Op de Hoornsestraat in Delft viel een boom en een hek op een auto. De auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer zaagde de takken weg.

[spacer style=”4″]

Wateringen – Een loods aan de Klopperman in Wateringen werd getroffen door de storm. Een deel van de voorzijde van de loods kwam los te zitten en viel hierna op een auto. De auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse maar nog weinig betekenen.

[spacer style=”4″]

Poeldijk – Een aantal zonnepanelen op een dak van een woning aan de Dr. Weitjenslaan in Poeldijk kwamen door de storm los te liggen. De brandweer kwam ter plaatse om de lossen onderdelen veilig te stellen.

[spacer style=”4″]

‘s-Gravenzande – Bij Openbare Basisschool De Driekleur waaide het dak eraf. Deze kwam op het schoolplein terecht. Toen dat gebeurde kwam een deel van het ventilatiesysteem naar beneden vallen en kwam hierbij op een leerling terecht. De leerling raakte hierdoor gewond. De school werd hierna ontruimd.

[spacer style=”4″]

Monster – Aan de Gantellaan in Monster vielen zeven bomen op een woning. De brandweer kwam hier ter plaatse maar konden weinig betekenen. De situatie was veilig dus de brandweer kon retour.

[spacer style=”4″]

Poeldijk – Aan de Cubalaan in Poeldijk vielen twee bomen net naast een woning. De bomen konden op een later tijdspit worden verwijderd.

[spacer style=”4″]

Naaldwijk – Een boompje in een tuin van een woning aan de Tomatenstraat in Naaldwijk viel door de storm om. De boom viel daarbij precies voor de voordeur. De brandweer kwam ter plaatse om de boom te verwijderen.

[spacer style=”4″]

‘s-Gravenzande – Aan de Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande viellen twee bomen op een woning. Doordat de flink wat wortels meegingen door de wind veroorzaakte het een flinke ravage. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

[spacer style=”4″]

Den Hoorn – Bij een woning aan de Bellefleur in Den Hoorn kwamen verschillende dakpannen naar beneden. De brandweer ging hier met de hoogwerker controleren of de overige dakpannen veilig vast zaten.

[spacer style=”4″]

Den Haag – Aan de Van Boetzelaerlaan in Den Haag viel een grote boom tegen een woning. De brandweer kwam ter plaatsen in verband met een gevaar aan de woning en voor de omgeving. Nadat de omgeving was veilig gesteld kon de brandweer weer retour.

[spacer style=”4″]

Zoetermeer – Op de Tempelberg in Zoetermeer viel een grote boom op een woning. Door een flinke gevaarzetting voor de woning en de omgeving moest de boom snel worden verwijderd. De brandweer van Zoetermeer riep de hulp in van de ‘Grote kraan’ van de brandweer. Doormiddel van de kraan en een hoogwerker werd de boom verwijderd.

Foto’s: Jordy de Groot, Redactie District8, Jasper Wennekes, ,Erik van der Zalm, Erwin van der Lem en Ben Boukes
Video’s: Jordy de Groot