District8.net | Homepage

18 januari Storm richt veel schade aan in de regio Haaglanden [VIDEO]

0 Comments 🕔18.jan 2018

De storm van donderdag 18 januari richte in de regio Haaglanden veel schade aan. Hieronder een overzicht van verschillende meldingen in de regio.

Kwintsheul – De overkapping van een schoorsteen op een woning aan de Leeuwenrik in Kwintsheul is donderdagochtend door de flinke wind los gewaaid. Omdat de overkapping nog aan één kant vast zat moest de brandweer er aan te pas komen om de overkapping los te maken.

 

Delft – Het dak van een pand aan de Papsouwselaan in Delft kwam door de harde wind los en waaide daarna de weg op. Medewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse om de weg vrij te maken.

 

Ter Heijde – Tijdens werkzaamheden aan de riolering in de Heemskerkstraat in Ter Heijde werden de heren verrast door vallende dakpannen. Gelukkig raakte zij niet gewond. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

 

Rijswijk – Aan de Thomas Jeffersonlaan in Rijswijk is een boom tegen een flat aan gevallen. De brandweer kwam ter plaatse maar gingen al snel weer retour. De situatie was veilig.

 

Rijswijk – Op de Snouck Hurgronjestraat in Rijswijk viel een boom op een geparkeerde auto. Gelukkig viel de schade mee.

 

Den Haag – Het Centraal Station in Den Haag werd ontruimd omdat er glazen onderdelen van het dak los kwamen te liggen. Direct nadat de melding was gemaakt werd groot alarm geslapen en al het tram en trein verkeer werd stil gelegd. Ook in de rest van de regio reed de HTM trams niet. In Nederland werd het trein verkeer gestaakt.

 

Den Haag – Op het dak van een pand aan de Spuistraat in Den Haag kwam een stuk van een dak naar beneden. De brandweer moest er aan te pas komen om een losliggend onderdeel van het dak te halen met de hoogwerker.

 

Rijswijk – Op de Delftweg in Rijswijk viel een grote boom volledig over de weg en bleef gedeeltelijk liggen op de bovenleiding van de tram. De bovenleiding raakte flinke beschadigd. De Delftweg is lange tijd afgesloten geweest.

 

Schipluiden – Een gedeelte van het dak van het gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland in Schipluiden waaide in weg en kwam in de sloot terecht. De gemeente sloot de Anna van Raesfeltstraat af voor de veiligheid.

 

Delft – Op de A13 vanuit Delft richting Rotterdam kantelde een vrachtwagen door de harde wind. Als snel werd de gehele snelweg afgesloten. Door meerdere bergers werd de vrachtwagen deels van de weg af geslepen om op een later tijdspit te bergen.

 

Wateringen – Een hoekwoning aan de Windmolen in Wateringen bleef niet bespaard door de harde wind. Enkele dakpannen kwamen met flinke vaart naar beneden. Doormiddel van de hoogwerker van de brandweer werden de overige losse dakpannen verwijderd.

 

Delft – Op de Hoornsestraat in Delft viel een boom en een hek op een auto. De auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer zaagde de takken weg.

 

Wateringen – Een loods aan de Klopperman in Wateringen werd getroffen door de storm. Een deel van de voorzijde van de loods kwam los te zitten en viel hierna op een auto. De auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse maar nog weinig betekenen.

 

Poeldijk – Een aantal zonnepanelen op een dak van een woning aan de Dr. Weitjenslaan in Poeldijk kwamen door de storm los te liggen. De brandweer kwam ter plaatse om de lossen onderdelen veilig te stellen.

 

‘s-Gravenzande – Bij Openbare Basisschool De Driekleur waaide het dak eraf. Deze kwam op het schoolplein terecht. Toen dat gebeurde kwam een deel van het ventilatiesysteem naar beneden vallen en kwam hierbij op een leerling terecht. De leerling raakte hierdoor gewond. De school werd hierna ontruimd.

 

Monster – Aan de Gantellaan in Monster vielen zeven bomen op een woning. De brandweer kwam hier ter plaatse maar konden weinig betekenen. De situatie was veilig dus de brandweer kon retour.

 

Poeldijk – Aan de Cubalaan in Poeldijk vielen twee bomen net naast een woning. De bomen konden op een later tijdspit worden verwijderd.

 

Naaldwijk – Een boompje in een tuin van een woning aan de Tomatenstraat in Naaldwijk viel door de storm om. De boom viel daarbij precies voor de voordeur. De brandweer kwam ter plaatse om de boom te verwijderen.

 

‘s-Gravenzande – Aan de Naaldwijkseweg in ‘s-Gravenzande viellen twee bomen op een woning. Doordat de flink wat wortels meegingen door de wind veroorzaakte het een flinke ravage. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

 

Den Hoorn – Bij een woning aan de Bellefleur in Den Hoorn kwamen verschillende dakpannen naar beneden. De brandweer ging hier met de hoogwerker controleren of de overige dakpannen veilig vast zaten.

 

Den Haag – Aan de Van Boetzelaerlaan in Den Haag viel een grote boom tegen een woning. De brandweer kwam ter plaatsen in verband met een gevaar aan de woning en voor de omgeving. Nadat de omgeving was veilig gesteld kon de brandweer weer retour.

 

Zoetermeer – Op de Tempelberg in Zoetermeer viel een grote boom op een woning. Door een flinke gevaarzetting voor de woning en de omgeving moest de boom snel worden verwijderd. De brandweer van Zoetermeer riep de hulp in van de ‘Grote kraan’ van de brandweer. Doormiddel van de kraan en een hoogwerker werd de boom verwijderd.

Foto’s: Jordy de Groot, Jeroen Kuipers, Jasper Wennekes, Marvin Hake ,Erik van der Zalm, Erwin van der Lem en Ben Boukes
Video’s: Jordy de Groot

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties

Wees de eerste en plaats een reactie!

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Reclame

instagramposter

TwitterRecente reacties

Jelle.

Jelle.

Wielrennen zou gewoon verboden moeten worden op de openbare weg.

BEKIJK ARTIKEL
K

K

wielrennes zorgen 99% van de keren zelf voor ongelukken....

BEKIJK ARTIKEL
J. Malta

J. Malta

Op 9 juli is op precies dezelfde plek een soortgelijk

BEKIJK ARTIKEL
Joop

Joop

Ik denk dat er een simpele reden voor is Leen

BEKIJK ARTIKEL
Leen Dijkstra

Leen Dijkstra

De antwoordt vind ik nog niet terug in uw verhaal.

BEKIJK ARTIKEL
Petyerr

Petyerr

die lichten met 3 verschillende kleuren heten verkeerslichten!!! Stoplicht zit

BEKIJK ARTIKEL
Trudy van djjk

Trudy van djjk

Wat vreselijk , sterkte!

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net