Home Haaglanden 18 juni Man steekt zichzelf in brand Voorburg

18 juni Man steekt zichzelf in brand Voorburg

11 (4)

Voorburg – Een 39-jarige verwarde man uit Rijswijk trachtte zichzelf woensdag 18 juni in brand te steken. Politieagenten konden niet voorkomen dat de man zichzelf ernstig verwondde en raakten ook gewond.

Die avond omstreeks 20.00 uur kregen agenten een melding dat een verwarde man bij een woning aan de Rozenboomlaan in Voorburg op de deur aan het bonken was. De agenten die snel ter plaatse waren, zagen dat de man zichzelf overgoot met benzine uit een jerrycan en een aansteker in zijn hand had. De agenten probeerden direct de man te overmeesteren, waarbij fysiek geweld en pepperspray werd toegepast. De man zag echter toch nog kans om zichzelf in brand te steken.

Brandwonden
De twee politiemensen konden niet voorkomen dat zij door de brand ‘besmet raakten’ en liepen hierbij enkele brandwonden op aan hand, armen en been. De man rende vervolgens straat op kon uiteindelijk door toegesnelde politiemensen met brandblussers worden geblust. Meerdere hulpdiensten kwamen vervolgens ter plaatse die zich over de man en ook de agenten ontfermden. De 39-jarige werd vervoerd naar een ziekenhuis met ernstige brandwonden. De agenten konden na behandeling hun dienst voortzetten.

11 (5)

11 (6)

11 (7)

11 (8)

11 (1)

11 (2)

11 (3)

Foto’s Patrick Kramer