District8.net | Homepage

18 oktober Grote rookwolken bij brand in trailer van vrachtwagen A4 Schipluiden [VIDEO]

1 Comment 🕔18.okt 2017

Schipluiden – Woensdagochtend 18 oktober werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een brand op de A4 t.h.v. Schipluiden. Ter plaatse bleek er een trailer van een vrachtwagen volledig in de brand te staan, hier kwamen grote rookwolken bij vrij. De brandweer van Delft & Den Hoorn waren snel ter plaatse en zijn begonnen met blussen. Om veiligheid te waarborgen heeft Rijkswaterstaat een volledige verkeersstop uitgevoerd op de A4. Een watercontainer van kazerne Leidschenveen kwam ook ter plaatse om de eenheden ter plaatse snel te voorzien van bluswater.

Omdat de brandweer de trailer, die gevuld was met bedrijfsafval niet goed kon blussen is er besloten om een hoogwerker te alarmeren. Omdat de hoogwerker van Delft al elders was ingezet is de hoogwerker van de Haagse kazerne Laak ter plaatse gekomen. Deze heeft d.m.v. een waterkanon de brand van boven bestreden. Omdat er geen water nabij de brand was en de watercontainer bijna leeg was is besloten om een GWT (Groot Water Transport) vanuit De Lier te alarmeren. Deze heeft zich boven aan de Rijksstraatweg opgesteld.

De slangen zijn via een bovenliggend viaduct naar de snelweg gebracht zodat de brandweer-eenheden weer verder konden met bluswerkzaamheden. Omdat de brand steeds opnieuw oplaaiden heeft de brandweer besloten een aannemer te alarmeren. Deze heeft met een grijper de trailer uit elkaar getrokken zodat de brandweer sneller en beter kon blussen. De chauffeur heeft direct na het ontdekken van de brand zijn trailer losgekoppeld en zichzelf in veiligheid gebracht.

Rijkswaterstaat verwacht dat de A4 tussen afslag Den Hoorn/De Lier <–> Delft Tanthof tot ongeveer 15:00 grotendeels is afgesloten. Berger Vreugdenhil is ter plaatse om als de brand uit is het karkas van de vrachtwagen af te slepen.

Foto’s & video; Jasper Wennekes

1 Reactie

  1. 🕔 13:27, 18.okt 2017

    Emmy van der Eijk

    Zonde om al die nepkleding te vernietigen. Maak er mensen blij mee die het goed kunnen gebruiken, maar niet kunnen betalen.

Plaats een reactie

Op District8.net geven wij u de mogelijkheid om te reageren.
(Disclaimer, copyright en de huisregels)

Voordat uw reactie zichtbaar is op de website zal uw reactie eerst bekeken worden door de redactie van District8.net

Zoek op onze site

Recente reacties

Leen Dijkstra

Leen Dijkstra

De antwoordt vind ik nog niet terug in uw verhaal.

BEKIJK ARTIKEL
Petyerr

Petyerr

die lichten met 3 verschillende kleuren heten verkeerslichten!!! Stoplicht zit

BEKIJK ARTIKEL
Trudy van djjk

Trudy van djjk

Wat vreselijk , sterkte!

BEKIJK ARTIKEL
Peter

Peter

Deze jongen is zeker een topper

BEKIJK ARTIKEL
BG

BG

Wat een topper !

BEKIJK ARTIKEL
mar

mar

die reed netjes 50

BEKIJK ARTIKEL
Har

Har

Gisteren? Was het niet vandaag? Dinsdag 24/7?

BEKIJK ARTIKEL

Facebook.com/District8.net