Home Haaglanden 19 november Inzittende komt om het leven bij autobrand Prinses Beatrixlaan Rijswijk...

19 november Inzittende komt om het leven bij autobrand Prinses Beatrixlaan Rijswijk [VIDEO]

Rijswijk – De hulpdiensten werden maandagavond kort voor half 11 gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Omstanders belde direct 112 nadat zij een explosie hoorde en een auto in brand zagen staan. Ook zagen zij nog iemand in de auto zitten. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie bevestigde dat bij de brand een persoon om het leven is gekomen. Deze kon de auto niet op tijd verlaten. De politie heeft een groot ‘Plaats Delict’ gemaakt en onderzoekt de toedracht van het incident. Een afrekening in het criminele circuit wordt niet uitgesloten.

[spacer style=”3″]

De Forensische Opsporing (FO), de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hebben de gehele nacht onderzoek gedaan op de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Een speciale politiekraan is vanuit Amsterdam ter plaatse gekomen, op de kraan staat een speciale bak die een voertuig afgesloten kan vervoeren. Het uitgebrande voertuig is hierop geladen en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overgebracht. De gemeente Rijswijk en de firma Vreugdenhil zijn momenteel bezig met het reinigen van het wegdek, hierna zal de Prinses Beatrixlaan weer worden vrijgegeven richting Den Haag.

[spacer style=”3″]

UPDATE 23-11-2018: Rijswijk – Meerdere getuigen belden maandag 19 november omstreeks 22:30 uur de politie om te melden dat een voertuig na een ontploffing in vlammen stond op de Prinses Beatrixlaan. Een man die in het voertuig zat, is ter plaatse in het voertuig overleden. De politie gaat na uitgebreid onderzoek uit van zelfdoding.

Na controle door brandweer en het Team Explosieven Verkenning werd het uitgebrande voertuig veiliggesteld. Daarna zochten onder andere technisch en forensisch rechercheurs naar sporen in en rondom het getroffen voertuig. Aanwezige agenten spraken met meerdere getuigen. Ook werd een onderzoek naar de identiteit van de overledene gedaan. Na uitgebreid onderzoek, waarbij diversen personen in de leefomgeving van de man zijn gehoord, wordt een misdrijf uitgesloten. De uitkomsten van het onderzoek leidden tot de conclusie dat er naar alle waarschijnlijkheid sprake is geweest van zelfdoding.

Foto’s: Marvin Hake, Jasper Wennekes, Jordy de Groot & Martijn de Jong
Video; Jasper Wennekes en Marvin Hake