Home Delft 2 april Twee aanhoudingen na plofkraak pinautomaat Van Foreestweg Delft

2 april Twee aanhoudingen na plofkraak pinautomaat Van Foreestweg Delft [VIDEO]

Delft – Donderdagnacht 2 april rond de klok van 02:00 kwam er bij de politie een melding binnen dat er een plofkraak geweest zou zijn bij een geldautomaat aan de Van Foreestweg in Delft. De politie rukte met meerdere eenheden uit naar de locatie. Direct is er in de omgeving een flinke zoektocht gestart.

Rond om de geldautomaat heeft de politie een flink plaatsdelict gemaakt om de sporen te behouden. De brandweer heeft de situatie beoordeeld maar het gevaar was al geweken. De forensische opsporing kwam ter plaatse om onderzoek te verrichten. Volgens getuigen zouden er na de plofkraak twee mannen op twee scooters zijn gevlucht, Er is door de politie nog niemand aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak verder. Door de plofkraak liep de drogisterij DA schade op aan de winkelruit. Of er in het pand ook flinke schade is ontstaan is bij ons nog niet bekend.

UPDATE: Kort na de plofkraak werd door een getuige een bestuurder van een scooter gezien op de hoek van de Van Foreestweg met de Van Kinschotstraat. Na de ontdekking werd er door de politie met veel personeel en met assistentie van een politiehelikopter een onderzoek ingezet waarbij kort daarna in de omgeving van de A13 twee personen zijn aangehouden. Het betreft een 34-jarige man en een 32-jarige uit Schiedam.

De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche in Delft via 0900-8844.

IMG_5101

IMG_5082

IMG_5088

IMG_5106

IMG_5120

IMG_5128

IMG_5139

IMG_5149

IMG_5166

Foto’s Marvin Hake, video Daan van den Ende