Home Pijnacker & Nootdorp 2 januari Eerste hennepkwekerijen van 2015 opgerold

2 januari Eerste hennepkwekerijen van 2015 opgerold

IMG_6017

Den Haag, Nootdorp – De politie rolde in het nieuwe jaar de eerste twee hennepkwekerijen op. Een kwekerij met 500 planten werd in een pand aan de Startbaan in Nootdorp opgerold. Een tweede kwekerij werd aan het Watermunt in Den Haag geruimd

In de twee panden werden verschillende ruimtes aangetroffen met hennepkwekerijen. De politie heeft alle goederen om hennep mee te kweken in beslag genomen en vernietigd evenals de hennepplanten en –stekken. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de panden en de planten.

Hennepkwekerijen
Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen het risico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendien wordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politie werkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en sociale dienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk. Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000.

IMG_6001

IMG_6005

IMG_6008

IMG_6021

Foto’s Patrick Kramer