Home Overig nieuws 2 mei Zoekactie na bedreiging vuurwapen door wanbetaler Den Haag

2 mei Zoekactie na bedreiging vuurwapen door wanbetaler Den Haag

politienieuws (6)

Den Haag – De politie hield vrijdag 2 mei een 37-jarige Hagenaar aan die vermoedelijk een taxichauffeur met een vuurwapen op de Hildebrandstraat had bedreigd. De verdachte weigerde te betalen en vluchtte de taxi uit. De politie zocht met verschillende eenheden en speurhonden en trof hem aan op het dak van een schuurtje in de Multatulistraat.

Het slachtoffer, een 53-jarige man uit Delft, pikte de verdachte op bij Station Hollands Spoor en bracht hem rond 05.15 uur naar de gewenste plek. Eenmaal aangekomen stapte de verdachte gelijk uit en liep weg. De taxichauffeur wilde toch echt zijn geld niet kwijt zijn en liep hem achterna om het geld alsnog te vragen. Hierop zou de verdachte hem met een vuurwapen bedreigd hebben. De taxichauffeur alarmeerde direct de politie die met verschillende eenheden en speurhonden in de nabije omgeving zocht naar de verdachte.

Met behulp van verschillende getuigen troffen agenten hem enige tijd later aan op het dak van een schuurtje op de Multatuliweg. De man werd aangehouden. Agenten troffen bij fouillering wel een kleine hoeveelheid harddrugs aan, maar geen vuurwapen. Ook in de nabije omgeving werd geen vuurwapen meer aangetroffen. Onderzoek van de politie en nader verhoor van het slachtoffer wezen uit dat er geen vuurwapen in het spel was geweest. De verdachte is inmiddels weer heengezonden.