Home Delft 2 november Herdenking Prins Friso Delft

2 november Herdenking Prins Friso Delft

friso

Delft –  Op zaterdag 2 november vindt in de Oude Kerk in Delft de herdenkingsbijeenkomst plaats voor Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso.  Hierdoor zijn er enkele maatregelen genomen.

OMGEVING OUDE KERK EN ST. AGATHAPLEIN

De gemeente plaatst zaterdag hekken direct rond de Oude Kerk. De afsluiting rond de Oude Kerk geldt tussen 10.00 en 18.00 uur. Ook het St. Agathaplein is dan afgesloten. Museum Het Prinsenhof is die dag gesloten.
De routes via Heilige Geestkerkhof, Voorstraat en Oude Kerkstraat blijven zoveel mogelijk open, maar alleen voor voetgangers. Alle panden rond de Oude Kerk blijven dus bereikbaar. Er is slechts beperkte ruimte voor publiek.

NOORDEINDE EN OUDE DELFT (NOORDZIJDE)

Op 2 november is het Noordeinde (westzijde) én het deel van de Oude Delft tussen Noordeinde en Oude Kerk afgesloten voor auto’s, tussen 12.00 en 18.00 uur. Op de oostzijde van het Noordeinde (aan de kant van de Lutherse kerk) gelden geen beperkingen. Auto’s die hier geparkeerd staan kunnen blijven staan. Wegrijden is niet mogelijk tijdens de afsluiting.
Tijdens de afsluiting blijft fietsverkeer mogelijk. Bovendien blijven alle panden bereikbaar voor voetgangers.

OUDE DELFT

Ook het deel van de Oude Delft tussen Binnenwatersloot en Heilige Geestkerkhof is op 2 november afgesloten voor auto’s, tussen 12.00 en 18.00 uur. Ook hier blijft fietsverkeer mogelijk. Bovendien blijven alle panden bereikbaar voor voetgangers.

WESTVEST EN PHOENIXSTRAAT

De Westvest en de Phoenixstraat worden korte tijd afgesloten voor auto, tram en bus, op 2 november tussen 12.00 en 14.30 uur. De afsluiting is in beide richtingen, vanaf de kruising met de Zuidwal tot aan de kruising met de Kampveldweg. Het verkeer wordt dan omgeleid.
Tram 1 rijdt tijdelijk niet in Delft en wordt na de halte Hoornbrug omgeleid via de route van tram 15 naar Nootdorp. Tram 19 rijdt de normale route van MCH Antonius Hove naar Delft Noord (halte Nieuwe Plantage).
Tijdens de afsluiting is het niet mogelijk om Westvest en Phoenixstraat in te rijden per auto.
Auto’s die zijn geparkeerd onder het spoorviaduct kunnen daar op 2 november blijven staan. Het blijft ook mogelijk om het gebied uit te rijden tijdens de afsluiting.
Tijdens de afsluiting blijft fietsverkeer mogelijk over Westvest en Spoorsingel. Bovendien blijven alle panden bereikbaar voor voetgangers.

PHOENIXGARAGE

De Phoenixgarage is op 2 november gereserveerd voor genodigden. Vanaf vrijdagavond 23.00 uur is het niet meer mogelijk de Phoenixgarage in te rijden. Uitrijden blijft mogelijk tot zaterdag 10.00 uur; de garage moet dan leeg zijn. Vanaf zaterdag 14.30 uur is de garage weer beschikbaar.