Home Haaglanden 2 september Arrestatieteam inval Appelgaarde Zoetermeer

2 september Arrestatieteam inval Appelgaarde Zoetermeer

MRF_2511

Zoetermeer – De politie hield maandag 2 september een 16-jarige jongen aan die op station Palenstein een andere jongen had beroofd van zijn mobiele telefoon. De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt de beroving en is op zoek naar getuigen.

Een 17-jarige jongen meldde de politie dat hij even na drie uur door twee mannen van zijn mobiele telefoon was beroofd op het station van RandstadRail aan de Du Meelaan. Het slachtoffer was hierbij bedreigd. Hij meende beide mannen te kennen en te weten waar één van hen woonde. Omdat de daders het slachtoffer hadden bedreigd en geslagen met mogelijk een vuurwapen werd de hulp van het arrestatieteam ingeroepen en werd een explosievenhond ingeschakeld.

Bij een woning aan de Appelgaarde kon de politie de 16-jarige verdachte uit Leiden aanhouden. Omdat de andere verdachte zich in de woning zou ophouden, deed het arrestatieteam een inval. De tweede verdachte werd daar niet aangetroffen. Hij meldde ’s zich avonds op het politiebureau. Daar werd de 20-jarige Zoetermeerder aangehouden.

De politie is nog op zoek naar het gebruikte wapen. De geroofde mobiele telefoon werd wel aangetroffen.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

MRF_2512

MRF_2516

MRF_2518

Foto’s Marofer