Home Haaglanden 20 april Zeer grote brand in bedrijfspand Turfschipper Wateringen

20 april Zeer grote brand in bedrijfspand Turfschipper Wateringen

Wateringen – Vanmorgen is omstreeks drie uur, door nog onbekende oorzaak, brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Turfschipper. Niemand raakte daarbij gewond.

De alarmcentrale van de brandweer werd vanmorgen door verschillende omwonenden en voorbijgangers gealarmeerd in verband met rookontwikkeling en brand op bedrijventerrein Wateringen. Er was brand ontstaan in het pand (bestaande uit een loods en kantoren) van een in klimaatbeheersing gespecialiseerd bedrijf.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagens stond de loods (van circa honderd meter lang) volledig in brand. De brandweer heeft daarop direct opgeschaald. Brandweereenheden uit de gehele regio zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

Ondanks de grote inzet van menskracht en materieel, heeft de brandweer niet kunnen voorkomen dat een groot deel van het bedrijfspand verloren is gegaan. Slechts een deel van de kantoren bleef voor het vuur gespaard, maar liep aanzienlijke waterschade op. De brandweer heeft een deel van de administratie van het bedrijf veilig kunnen stellen.

Nadat de brand onder controle was, is de brandweer nog uren bezig geweest met het (na-)blussen van verschillende brandhaarden in de gevel en het dak. Een mobiele kraan werd ingezet om delen van de gevel en van het dak te verwijderen.

Om de veiligheid voor het brandweerpersoneel tijdens de werkzaamheden te waarborgen moest de stroomvoorziening voor een deel van het bedrijventerrein (Turfschipper, Stoelmatter en Vlasser) enige uren afgesloten worden.

De aan het bedrijventerrein grenzende woonwijk Wateringseveld heeft tijdens de brand geen hinder ondervonden van de rookontwikkeling. De rook verspreidde zich in de richting van de Veilingroute (N222) en de Wippolderlaan. Deze wegen werden in verband met de rook enige tijd afgesloten. Nadat uit metingen bleek dat het veilig was werden deze aan het eind van de nacht vrijgegeven. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

IMG_8477

IMG_8433

IMG_8458

IMG_8463

IMG_8486

IMG_8492

IMG_8498

IMG_8428

Foto’s Jordy de Groot

01

03

08

11

12

16

Foto’s Erwin van der Lem