Home Delft 20 augustus Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning Dertienhuizen Delft (video update)

20 augustus Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning Dertienhuizen Delft (video update)

Delft – Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een verwarde man uit een woning gehaald.

Al voor middernacht kwam bij de politie een melding van een verwarde man die was doorgeslagen in zijn woning. De man had aangegeven dat er zuurstofflessen in de woning aanwezig waren. De man zat in een pand voor begeleid wonen. De andere bewoners werden direct naar buiten gebracht.

Omdat er een gevaar was in verband met de zuurstofflessen werd de brandweer gealarmeerd. Ook werd het arrestatieteam van de politie ingeschakeld. Deze kwamen ter plaatse en ging direct het pand verkennen.

Ondertussen had de man zijn deur gebarricadeerd. Doormiddel van een hoogwerker van de brandweer gingen twee leden van het arrestatieteam naar het raam van zijn woning op de tweede etage.

De andere leden van het arrestatieteam wisten zich toegang te verschaffen tot de woning en konden de man overmeesteren. Dit ging niet zonder enig geweld.

Ook eenmaal beneden in de politieauto bleef de man zich hevig verzetten. De politie moest de man in bedwang houden. Hierna werd hij met spoed afgevoerd.

Foto’s Jasper Wennekes & Mike van Doorn Video Remco Suiker