Home Delft 21 oktober Veel overlast door storm in de regio

21 oktober Veel overlast door storm in de regio

Regionaal – De storm die dinsdag 21 oktober over onze regio trekt/trok heeft de brandweer het nodige werk opgeleverd. De brandweer heeft het bijzonder druk met allerlei los gewaaide objecten en omgevallen bomen. Op de Arckelweg in Poeldijk viel een deel van een boom boven op een daar gevestigd kas. De brandweer heeft met behulp van de ‘grote kraan’ de tak van de kas afgehaald. De schade aan de kas is flink.

IMG_3739

IMG_3741

IMG_3789

IMG_3794

IMG_3819

Foto’s , video Daan van den Ende

[spacer style=”1″]

Den Haag – Aan de Kranenburgweg in Den Haag vielen een aantal stijgers boven de in de straat geparkeerde auto’s. De schade is groot de brandweer heeft de steigers vakkundig verwijderd.

kraan01

kraan03

kraan05

kraan07

kraan08

kraan09

Foto’s Erwin van der Lem

[spacer style=”1″]

Vlaardingen – Op de Marnixlaan in Vlaardingen is dinsdag aan het eind van de middag een boom over het fietspad gewaaid. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en zo de weg weer vrij te geven. Binnen een halfuurtje was de klus geklaard en kon de brandweer weer vertrekken.

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

Foto’s FlashphotoNL

[spacer style=”1″]

Vlaardingen – Een bewoner van de Robert Schumanring in Vlaardingen belde dinsdagmiddag de brandweer vanwege steigeronderdelen die los waren geraakt. Sommige onderdelen dreigden ook weg te waaien. De brandweer heeft enkele onderdelen terug vastgezet en sommige onderdelen losgehaald om gevaar te voorkomen. Er was nog geen schade ontstaan door de wind bij de steiger.

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

Foto’s FlashphotoNL

[spacer style=”1″]

Delft – Aan de Gebbenlaan in Delft is dinsdagmiddag een boom omgewaaid. De boom was tegen de naastgelegen woning aangevallen. De bewoners besloten de brandweer te bellen. Omdat er geen direct gevaar was heeft de brandweer geen inzet gedaan. Een hoveniersbedrijf zal de boom gaan verwijderen.

IMG_3840

IMG_3843

[spacer style=”1″]

Den Hoorn – Aan de Woudseweg in Den Hoorn heeft een boom de harde wind ook niet overleefd. De boom waaide om en kwam op het fietspad te liggen. Nadat de brandweer de boom in stukken heeft gezaagd kon men weer retour kazerne.

IMG_3945

IMG_3948

IMG_3950

IMG_3962

[spacer style=”1″]

Vlaardingen / Schiedam – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn de kades aan de Maas in onder andere Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam onder gelopen door de hoge waterstanden als gevolg van de herfststorm die over het land trok. Rond 04:00 uur werd de hoogste stand bereikt; 2,71 meter boven NAP. Er was even sprake dat ook de Maeslantkering zou sluiten (dit gebeurd automatisch door de computer). Bij een waterstand van 3,00 meter boven NAP sluit de kering, maar dit werd niet gehaald.

foto2

foto5

foto12

foto18

 

Foto’s FlashphotoNL