Home Haaglanden 22 augustus Hoverboard ontploft in woning Pastoor Vinkesteynstraat Kwintsheul

22 augustus Hoverboard ontploft in woning Pastoor Vinkesteynstraat Kwintsheul

Kwintsheul – Een hoverboard is vanmiddag ontploft op de zolderetage van een hoekwoning aan de Pastoor Vinkesteynstraat in Kwintsheul. Daarbij is een jongen gewond geraakt. Dat meldt de brandweer.
De brandweer werd vanmiddag met spoed gealarmeerd voor de brand in de woning. Ter plaatse bleek een ontplofte hoverboard de boosdoener te zijn van de brand. Ook de AGS, adviseur gevaarlijke stoffen, werd opgeroepen voor de brand. Vermoedelijk was dat voor de accu in de hoverboard.

Door de ontploffing raakte een jongen van ongeveer 12 jaar oud gewond. ,,Hij had plastic in zijn been gekregen en rook ingeademd”, laat de brandweerwoordvoerder weten. ,,Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij behandeld wordt aan zijn verwondingen.”

De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing. ,,Wellicht is het een technisch mankement geweest, maar dat weten we niet zeker. We doen onderzoek om meer te weten te komen over dit soort incidenten, zodat we die in de toekomst kunnen voorkomen”, aldus de woordvoerder. (tekst AD)