Home Hollands-Midden 22 februari Brand in wooncomplex Schoonhoven

22 februari Brand in wooncomplex Schoonhoven

MRF_9121

Schoonhoven – Vandaag is er brand geweest in het wooncomplex aan de Spoorstraat. Alle 41 woningen in het complex zijn daarbij ontruimd. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond aan het einde van de middag in de parkeergarage onder het complex. Vermoedelijk stonden hier 2 motoren en 1 auto in brand. Er was veel rookontwikkeling en veel hitte. De bewoners van de 41 appartementen zijn in eerste instantie opgevangen in de naastliggende school. Er waren geen gewonden. Eén persoon is ter plaatse onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Door de hitte kan het zijn dat de constructie van het gebouw is aangetast. Op dit moment gaat de brandweer na hoe het met de constructie gesteld is. Daarom mogen de bewoners voorlopig niet terugkeren naar hun woningen. Zij zijn ondergebracht bij familie of in een hotel.
Burgemeester Bonthuis heeft de getroffen bewoners op de opvanglocatie bezocht. Na het weekend komt er een informatiebijeenkomst voor de bewoners over de gevolgen van de brand.

MRF_9122

MRF_9123

MRF_9124

MRF_9125_1

Foto’s Marofer